Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Antti Raanta spikade igen och valdes till matchens bästa spelare – tränarens tunga besked om Erik Haula: "Han är borta ett tag"

Från 2019
Uppdaterad 19.11.2019 09:12.
Antti Raanta jublar glatt.
Bildtext Antti Raanta har hållit nollan tolv gånger under NHL-karriären.
Bild: AOP

Darcy Kuemper gjorde det i lördags – och nu var det Antti Raantas tur att hålla nollan som Arizona Coyotes burväktare. I nattens andra match stal Washingtons Garnet Hathaway rubrikerna efter att ha spottat på en motståndare. Carolinas tränare Rod Brind’Amour kom med ett negativt besked om Erik Haula.

Efter förra säsongens skada har Arizonamålvakten Antti Raanta fått se Darcy Kuemper bära huvudansvaret under den inledande delen av denna säsong.

Kuemper har varit het och höll nollan i lördags mot Calgary Flames. I nattens match mot Los Angeles Kings var det igen Kuempers tur att vila – samtidigt som Raanta glänste i målet.

Finländaren räddade alla 31 skott han fick emot sig och Arizona vann med 3–0 efter mål av Conor Garland, Derek Stepan och Jakob Chychrun.

Bland annat stoppade Raanta Austin Wagners friläge. Finländaren blev vald till matchens förstastjärna.

Kuempers och Raantas nollor är historiska, aldrig tidigare i klubbens historia har två olika målvakter hållit nollan efter varandra. För 30-åriga Raanta var det säsongens första och NHL-karriärens tolfte nolla.

Coyotestränaren Rick Tocchet imponeras av sin målvaktsduo.

– Vi hade ledigt på söndagen, men båda målvakterna kom till rinken och ville ha skott på sig. Det är den sortens saker som de håller på med.

– De gör vad som behövs för att vara redo. Det säger mycket om deras karaktär, sade Tocchet på NHL:s webbplats.

Spottade på motståndaren

Ligaledarna Washington Capitals tog en klar hemmaseger med 5–2 över Anaheim Ducks.

Capitalsspelaren Garnet Hahthaway skämde ändå ut sig i den andra perioden efter att ha spottat på motståndarbacken Erik Gudbranson.

Situationen inträffade i slutet av perioden. Samtidigt Chandler Stephenson satte 3–0 var många spelare redan mitt i ett slagsmål. Gudbranson gav Hathaway en smäll och Capitalsanfallaren svarade med att spotta.

– Det är något du bara inte gör i en match, kommenterade Gudbranson enligt NHL.com efteråt.

Hathaway fick matchstraff och ångrade vad han gjorde efteråt. Även Anaheims Nick Ritchie fick matchstraff i samband med tumultet.

– Det var ett emotionellt utspel. Det var en första – och tyvärr fel – reaktion av mig efter Gudbransons tjuvsmäll, sade han.

Dystert besked för Haula

Erik Haula har fått en lyckad start med Carolina, men än en gång tampas finländaren med skadeproblem. Haula har stått för 8+3=11 på 16 matcher denna säsong, men har i november fått stå över matcher på grund av knäproblem.

Hurricanes tränare Rod Brind’Amour menar att Haula kommer att missa de närmaste matcherna.

– Han är borta ett tag. Jag tror inte att han spelar inom den närmaste tiden, sade Brind’Amour i samband med Carolinas träning enligt journalisten Michael Smith.

I Haulas frånvaro har Carolina i stället lyft Eetu Luostarinen tillbaka upp till NHL-truppen.

Resultat:

Washington – Anaheim 5–2

Arizona – Los Angeles 3–0
ARI: Raanta 31/31 räddningar.

Diskussion om artikeln