Hoppa till huvudinnehåll

Hälsa

Naket med Satu och Stan: Vågar du säga vad du vill när det kommer till sex?

Från 2019
En ritad bild av journalisten Stan Saanila och sexologen Satu Söderström som tittar in i kameran.
Bildtext Journalisten Stan Saanila och sexologen Satu Söderström i podden Naket med Satu och Stan.
Bild: Jessika Holmlund

Det är inte alltid så lätt att sätta tydliga gränser när det kommer till sex. De flesta vill vara tillmötesgående mot sin partner och öppna för att testa nya saker.

Samtidigt är det oerhört viktigt att man inte går med på något som känns obekvämt eller förnedrande för en själv.

För att klara av att sätta tydliga gränser för vad som känns okej och vad som inte känns bra i sexuella sammanhang, kräver det att man har en ständig kommunikation med sin partner.

Enligt sexologen Satu Söderström blir många sexuellt utnyttjade i sitt eget hem, i sitt eget parförhållande, bara för att man inte kan kommunicera med sin partner.

Man har inte satt några gränser för vad som är okej och vad som inte är okej för en själv. Man går hellre med på något som inte känns bra i stället för att modigt ta upp ämnet med sin partner.

Sexologen Satu Söderström tillsammans med journalisten Stan Saanila.
Bildtext Sexologen Satu Söderström och journalisten Stan Saanila.
Bild: Johanna Kannasmaa / Yle

I nästa avsnitt av Svenska Yles podd Naket med Satu och Stan lyfter programledarna Stan Saanila och Satu Söderström fram publikens frågor och funderingar kring sex och samlevnad med fokus på kommunikation och sexuella gränser.

Och nu vill vi ha dina tankar kring temat!

Vågar du sätta tydliga gränser när det kommer till sex?

Vågar du öppet prata om dina sexuella fantasier och luster med din partner?

Känner du att du kan vara helt och hållet ärlig med din partner när det kommer till sexuell njutning? Eller har du svårt att föreslå för din partner vilka sexuella upplevelser du skulle ha lust att prova på?

Hurdana tankar väcker kombinationen sex och smärta hos dig? Och hur klarar du av att sätta dina gränser i en utmanande situation - ifall du vill uppleva sexuell njutning via smärta?

Skriv in till oss och berätta! Vi vill ha dina frågor, dina fantasier eller dina hemligaste funderingar. Inget är för stort eller för smått, inget för pirrigt eller för vardagligt.

Du är anonym när du kontaktar oss men ditt svar kan komma att läsas upp i podden.

Formuläret är inte längre tillgängligt.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln