Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tottenham agerar efter usla ligastarten – fem månader efter CL-finalen får Pochettino sparken

Från 2019
Mauricio Pochettino.
Bildtext Mauricio Pochettino.
Bild: All Over Press

14:e plats i Premier League. Då väljer Tottenham att agera. Tränaren Mauricio Pochettino tvingas lämna efter den tunga hösten.

När Champions League-finalen i Madrid startade i våras var Mauricio Pochettino en ohotad man i Tottenham. Argentinaren hade lett ”Spurs” till sin största stund i historien.

Det blev en förlust i finalen mot Liverpool. Sedan dess har det mesta gått snett för Pochettino och Tottenham.

Laget kom helt fel in i hösten – och fem månader efter finalen ser klubbledningen inget annat val än att sätta ner foten. På tisdagskvällen meddelade klubben i ett pressmeddelande att man har sparkat Mauricio Pochettino efter drygt fem års samarbete.

Orsaken är den svaga starten på ligaspelet. Tottenham har vunnit tre av tolv matcher, spelat ihop fjorton poäng och ligger på en fjortonde plats i Premier League.

– Vi var väldigt motvilliga till att göra den här förändringen och det är inte ett beslut som styrelsen har tagit lätt på eller skyndat fram. Tyvärr har de inhemska resultaten i slutet av förra säsongen och i början av den här säsongen varit en extrem besvikelse, säger ordföranden Daniel Levy på klubbens webbplats.

Pochettinos sista insats som Tottenhams tränare blev krysset hemma mot Sheffield United.

Det är oklart vem som tar över efter Pochettino. När Premier League startar efter landslagsuppehållet spelar Tottenham borta mot West Ham på lördag.

Diskussion om artikeln