Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klubben bekräftar: José Mourinho ny tränare för Tottenham

Från 2019
Uppdaterad 20.11.2019 09:10.
José Mourinho.
Bildtext José Mourinho.
Bild: imago images / Motorsport Images/ All Over Press

I går sparkades Mauricio Pochettino från Tottenhamn. Nu är hans efterträdare presenterad. Det blir José Mourinho som ska försöka rädda laget ur krisen.

Det mesta har gått snett för Tottenham den här säsongen. Laget har halkat efter rejält i Premier League och på tisdagskvällen var tålamodet slut hos klubbledningen. Tränaren Mauricio Pochettino fick sparken.

Till helgen startar Premier League igen efter landslagsuppehållet och då kommer Tottenham att tränas av José Mourinho. Klubben gick på onsdagsmorgonen ut med att man anställt portugisen.

– Jag är exalterad över att komma till en klubb med så fin historia och passionerade fans. Att jobba med spelarna i truppen och akademin lockade mig hit, säger Mourinho på klubbens webbplats.

Mourinho har varit arbetslös sedan han fick sparken från Manchester United för ett knappt år sedan. Mourinhos kontrakt med Tottenham sträcker sig till slutet av säsongen 2022–2023.

– José är en av de mest framgångsrika tränarna som finns. Han har stor erfarenhet, kan inspirera lag och är en utmärkt taktiker, säger klubbledaren Daniel Levy.

Tottenhamn blir Mourinhos tredje klubb i Premier League efter Manchester United och Chelsea. Han har tidigare också tränat bland annat Porto, Inter och Real Madrid.

På lördag ställs Tottenham mot West Ham på bortaplan.

Diskussion om artikeln