Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Landslagsframtiden fortfarande öppen för Roman Eremenko – pappa Alexei: ”Vilken spelare skulle inte vara intresserad av ett EM-slutspel?”

Från 2019
Uppdaterad 20.11.2019 14:19.
Roman Eremenko tar emot en passning.
Bildtext Roman Eremenko har inlett säsongen starkt i Rostov.
Bild: /All Over Press

Roman Eremenko vill inte äventyra kemin som finns i landslaget men har inte stängt dörren till landslaget och EM. Det beskedet kommer hans pappa Alexei med i en intervju för Österbottens Tidning (bakom betalmur).

Ska dörren öppnas för spelare som redan avslutat sina landslagskarriärer? Och hur tänker Roman Eremenko kring landslaget?

Det är två stora frågor som förbundskaptenen Markku Kanerva kommer att tampas med under de kommande månaderna när han ska plocka ut ett EM-lag.

Roman Eremenko har inte figurerat i landslaget sedan han kom tillbaka från sin avstängning för ett drygt år sedan. Först var det skador som stoppade honom och sedan valde han att tacka nej till höstens avslutande kvalmatcher.

Roman Eremenko.
Bildtext Eremenko har inte spelat i landslaget sedan hösten 2016.
Bild: All Over Press

Kanervas beslut

Är Eremenko i form skulle han utan tvekan vara ett hett namn och en förstärkning för EM-truppen, och just nu gör han väl i från sig i den ryska ligan.

När EM-biljetten säkrades i fredags sade Kanerva att han kommer att ta ett snack med Eremenko och diskutera framtiden.

Roman har inte uttalat sig i finländsk media sedan avstängningen men enligt pappa Alexei är landslagsframtiden fortfarande öppen.

– Vilken spelare skulle inte vara intresserad av ett EM-slutspel? Men om det blir av är upp till Markku Kanerva och om Roman är i skick. Han har haft lite problem med höften på sistone och vilat lite extra när det funnits möjlighet, säger Alexei Eremenko till ÖT.

Roman Eremenko spelade för Finland senast i hemmamatchen mot Kosovo.
Bildtext Eremenko har spelat 73 landskamper.
Bild: All Over Press

Vill inte äventyra kemin i landslaget

Kanerva har under sin tid som förbundskapten satsat på kontinuitet i landslaget och några större skrällar är inte att vänta när den slutliga EM-truppen presenteras i maj nästa år.

– Roman har också pratat om att han inte på något sätt vill äventyra den fina kemin de har fått inom landslaget. Å andra sidan blir motståndet tuffare i EM-slutspelet än i kvalet och de bästa spelarna kommer säkert att behövas, säger Alexei Eremenko.

I januari flyttade Roman Eremenko från Spartak Moskva till ligakonkurrenten Rostov. Den här säsongen har han gjort fyra mål på fjorton matcher för ligatrean.

– Huvudsaken för Roman efter två år borta var att komma igång igen, speciellt efter den dåliga perioden i Spartak Moskva. Nu är Roman lycklig, säger Alexei Eremenko.

Diskussion om artikeln