Hoppa till huvudinnehåll

Barn

Buu-klubben
Yle Watt

Prata med Örkel Körkel Kaj på BUU-dagen!

Från 2019
Örkel Körkel Kaj

Örkel Körkel Kaj - bekant från boken och filmen Säg hej! - vaknar till liv. På BUU-dagen har barnen chans att prata med gorillan i ett unikt experiment som kombinerar skådespelande, animation och motion capture.

Det är lite som att ringa ett videosamtal, någonting som är bekant för de flesta barn. Men tänk om den som man talade med inte var farfar eller kusinen, utan en karaktär ur ett sagoäventyr? Nu är det möjligt!

BUU-klubben bjuder i samarbete med produktionsbolaget Rymdfisk och Yle Sandbox barnen på denna roliga upplevelse på BUU-dagarna i Vasa och Helsingfors.

Örkel Körkel Kaj spelas av Oskar Pöysti, men det är inte honom som barnen ser.

- Vi använder teknik som följer geometrin i Oskars ansikte och med hjälp av denna data styr vi den animerade karaktären i realtid, förklarar Honken Gullmets från produktionsbolaget.

Den populära finlandssvenska barnboken Säg hej! av Annika Sandelin och Linda Bondestam utkom år 2017 och har även blivit en animerad kortfilm som går att se på Yle Arenan.

Det går att träffa Örkel Körkel Kaj på BUU-dagen i Vasa den 23 november och i Helsingfors den 30 november. Mera information om BUU-dagarna hittas här!

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln