Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Helsingforsklubbarna fortsätter värva spelare – brorsan gör Riku Riski sällskap i HJK: "Det är min uppgift att visa att jag är värd en plats i klubben"

Från 2019
Roope Riski.
Bildtext Roope Riski flyttar hem från den högstaligan i Österrike.
Bild: imago sport/All Over Press

HJK vars säsong i år inte alls blev som de tänkt sig fortsätter att värva nya spelare. I dag presenterades ett nytt spelarkontrakt med Roope Riski som återvänder från Österrike. Samtidigt presenterade också Helsingfors IFK ett nytt spelarkontrakt då det blivit klart att Joel Mero flyttar till huvudstaden efter "svåra år" i SJK.

HJK gick i dag ut med att de tecknat ett kontrakt av modellen 2+1 med Roope Riski.

28-åriga Riski, vars bror Riku Riski redan är en del av klubbens trupp, har spenderat de senaste åren utomlands. Den här säsongen håller han till i Österrike i klubben SKN St. Pölten.

Riski flyttar tillbaka till Finland och HJK i januari då säsongen är slut.

– Det här är en lysande möjlighet för mig. HJK är Finlands största klubb och kravnivån är hög. Det är min uppgift att visa att jag är värd en plats i klubben, säger Riski på HJK:s webbplats.

HJK har tidigare den här månaden presenterat flera nya spelarkontrakt.

"Svåra år" i SJK byts mot nya utmaningar i HIFK

HIFK har tecknat ett ettårigt kontrakt med mittbacken Joel Mero. Mero har de senaste två och ett halft åren hållit till i Seinäjoki och SJK. Där har det blivit sammanlagt 49 ligamatcher.

Nu behövde Mero något nytt att se framemot.

– Det känns jättebra att ha det här kontraktet! säger Mero i klubbens pressmeddelande.

– Jag var två och ett halvt år i Seinäjoki och som alla säkert vet var det ganska svåra år. Det kändes som att tiden var inne för en ny destination och en ny utmaning. Många lag kontaktade mig men till slut föll mitt val på HIFK eftersom det kändes som det mest spännande.

Joel Mero.
Bildtext Det blev 13 ligamatcher för Mero i SJK i år.
Bild: Marko Tuominiemi / All Over Press

24-åringen siktar på en bra säsong i HIFK, och framförallt på att vinna över "Klubi", men också andra målsättningar ligger i baktankarna.

– Mitt stora mål för framtiden är att få en ny chans att spela utomlands.

Mero har tidigare representerat den tyska klubben Borussia Mönchengladbach där han fick speltid i juniorlaget och i klubbens andra lag.

Förra veckan presenterade HIFK två nya spelarkontrakt då det blev klart att Sakari Mattila ansluter sig till truppen och Sakari Tukiainen förlänger med klubben.