Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Laine bröstade in ett mål – Heiskanen förlängde sin poängsvit till fem matcher

Från 2019
Uppdaterad 22.11.2019 08:42.
Programmet är inte längre tillgängligt
Aho, Teräväinen, Ristolainen ja Laine osuivat NHL-kierroksella - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Torsdagskvällen bjöd i Nordamerika på 13 matcher där inte mindre än 24 finländare fick speltid. Antti Suomela gjorde säsongens första NHL-match, Rasmus Ristolainen sitt första mål för säsongen medan Miro Heiskanen förlängde sin poängsvit till fem matcher.

Totalt stod finländarna för poängen 4+7 i nattens NHL-omgång.

Buffalobacken Rasmus Ristolainen hade inför nattens match mot Boston samlat ihop sju assist, men i säsongens 22:a match lyckades finländaren spräcka nollan vad mål beträffar.

Poänglösa av isen klev däremot både Ristolainens backkollega Henri Jokiharju och Bostonbacken Urho Vaakanainen.

Boston med Tuukka Rask i målet vann matchen med 3–2 och toppar Atlant-divisionen. Rask tog 36 skott och framför allt denna räddning prisas han för.

– Jag gör inte "high light-räddningar" så ofta eftersom jag hela tiden försöker hålla mig i position för att täcka målet. Men det är roligt att ibland göra sådana där.

– Det är en så kallad instinktiv räddning som man inte kan förklara. Du ser pucken och inser att du måste göra någonting och plötsligt touchar den dig.

I matchen mellan Carolina och Philadelphia stod firma Sebastian Aho & Teuvo Teräväinen för sammanlagt 2+1, men gästerna från Philadelphia åkte iväg med poängen med en 5–3-seger. Aho gjorde ledningsmålet i den tredje minuten på pass av Teräväinen, och en minut senare lyckades Teräväinen själv i målskyttet, men efter det gled matchen i Flyers favör.

Eetu Luostarinen spelade också för Hurricanes men noterades inte för några poäng.

Barkov nia i poängligan

Florida slog Anaheim med 5–4 efter förlängning och Aleksander Barkov hade som vanligt sitt finger med i spelet i ett par mål. Två assist blev det, bland annat till förlängningsmålet.

Barkov är nia i NHL:s poängliga och klar poängetta bland finländarna med 7+22=29 poäng på 22 matcher. Teräväinen är god tvåa med 6+15=21 poäng på lika många matcher.

Nashville åkte på stryk i hemmarinken med 3–6 mot Vancouver. Ur finländsk synvinkel var det positivt att Mikael Granlund som haft en minst sagt lam höst, stod för två assist. Negativt däremot att Pekka Rinne släppte in fem mål av 17 skott och fick en väldigt anspråkslös räddningsprocent på drygt 70. Vancouver lyckades med konststycket att göra alla fem mål på Rinne i numerärt överläge.

Rinne fick nog efter två perioder och gav plats åt Juuse Saros som höll målet rent tills Vancouver hamrade in den sista spiken i kistan genom att näta i tomt mål.

Heiskanens fina form fortsätter

I matchen mellan Dallas och Winnipeg (5–3) fick två finländare poäng.

Winnipegs målspruta Patrik Laine gjorde säsongens sjätte mål, men den här gången var det inte ett rappt skott av Tesoma-killen utan en märklig studs från bröstpansaret som gick i mål. Allt räknas och Laine är nu uppe i 6+14=20 poäng på 21 matcher.

Miro Heiskanen fortsätter visa upp fina tag i Dallas-lägret, också i poängväg där det blev en assist i nattens drabbning. Heiskanen är för tillfället femte bästa finländare med poängen 6+11=17 på 23 matcher. Han har dessutom det överlägset bästa plusminussaldot av finländarna, +14.

Mikko Koivu fick sin nionde passningspoäng för säsongen när han spelade fram till Minnesotas första mål i matchen mot Colorado. Minnesota vann med 3–2.

Antti Suomela blev den 42:a finländaren som fått speltid den här säsongen när han fanns i laguppställningen i San Joses bortamatch mot Vegas. Suomela fick dock ytterst sparsamt med speltid, bara drygt sex minuter och utan att göra några stordåd i rinken.

Videomaterial: Viasat / NHL-klubbarnas Twitter-konton.

Diskussion om artikeln