Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kolumnist: Nu ska Teemu Pukki glömma Finland och fokusera på Norwich

Från 2019
Uppdaterad 22.11.2019 15:24.
Teemu Pukki ser fundersam ut.
Bildtext Teemu Pukkis Premier League-form ifrågasätts.
Bild: imago images / PRiME Media Images/ All Over Press

Tidningen The Pink Un's kolumnist Iwan Roberts kritiserar Teemu Pukki för att ha fokuserat för mycket på landslaget i stället för på klubblaget Norwich City.
– Det känns som att de senaste landskamperna där det varit mycket på spel delvis har stört hans spel. Nu när de har säkrat sin EM-plats kan han återgå till sin bästa form och fortsätta ösa in mål för Norwich, skriver Roberts.

Teemu Pukkis Premier Leagueklubb Norwich City tog ut all glädje av Finlands och Pukkis framgångar i EM-kvalet, inte minst genom att arrangera olika evenemang i Helsingfors inför, under och efter den historiska Liechtensteinmatchen som säkrade Finlands första EM-plats för fotbollsherrarna.

Men glädjen har en baksida. Tidningen The Pink Un's kolumnist Iwan Roberts anser att Norwich City – som tidningen är väldigt nära knuten till – led av att dess vassaste målspottares främsta fokus låg i Finlands landskamper.

Effektivare i landslaget än i klubblaget

Den före detta walesiska landslagsanfallaren Roberts påpekar att Pukki senast lyckats i målskyttet i Premier League den 14 september – för över två månader sedan.

Under den tiden spelade Finland fyra EM-kvalmatcher och Pukkis krut var allt annat än blött i dem: hans målsaldo visar på fem mål i matcherna.

I hela EM-kvalet var Pukki den fjärde bästa målskytten, så målsinnet
ska det inte vara något fel på.

En annan skribent på samma medium, Chris Lakey, går så långt som att fråga sig om Pukki rentav borde bänkas. Lakey skriver dock att han nog inser att hans tankelek kan komma att skjutas ner rejält från många håll.

– Jag vet att han gör mål för Finland, men det är inte Norwich. Är han slutkörd?, frågar sig Lakey.

Nästa chans att vässa målformen i Premier League får Teemu Pukki redan i morgon när Norwich möter Everton på bortaplan.