Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Slut på Kaapo Kakkos poängsvit – Rangers tränare misströstade efter tung förlust: ”Det blir inte mer nedslående än så här”

Från 2019
Ottawa Senators anfallar mot New York Rangers mål.
Bildtext Ottawa Senators dominerade matchen mot New York Rangers och vann rättvist.
Bild: AOP

Kaapo Kakko har blivit varm i kläderna i NHL efter den knackiga inledningen i Nordamerika. Tonåringens tre matcher långa poängsvit kom emellertid till ända då hans New York Rangers föll tungt borta mot Ottawa.

Kakko var en perifer figur i matchen. Han noterades visserligen för två skott under sina dryga 15 minuter på isen men i övrigt var han blek. Liksom de flesta Rangers-spelare i 1–4-förlusten mot Senators.

Nederlaget innebar att Rangers berg-och-dal-bana i höst bara fortsätter. Man kom till matchen med gott självförtroende efter segern över ligans bästa lag Washington natten till torsdag.

Mot Ottawa gick det snett genast från första bytet. Thomas Chabot gjorde 1–0 till hemmalaget efter bara 57 sekunders spel. Fem minuter senare fördubblade Senators sin ledning då Logan Brown gjorde sitt första NHL-mål i karriären.

– En usel match på så många sätt. Men all heder till Ottawa. De spelade tufft och smart och vann alla man mot man-dueller.

– Det blir inte mer nedslående än så här. Jag trodde att vi var på väg mot rätt håll efter ett par fina matcher men nu är vi tillbaka på ruta ett, säger Rangers huvudtränare David Quinn till nyhetsbyrån AP.

Henke i skuggan för sin landsman

Förra årets jumbolag Ottawa har inlett säsongen över förväntan. Senators är i allra högsta grad med i kampen om slutspelsplatserna.

Inte minst tack vare den fina form man visat upp på sistone. Segern över Rangers var den tredje i rad och femte i svit på hemmaplan.

Ottawas målvakt Anders Nilsson överglänste sin landsman Henrik Lundqvist då han räddade 30 av 31 skott. Nilsson utsågs till matchens bästa spelare.

– Vi spelar mycket bra ishockey. Ni såg hur vi spelade i dag, inte minst i första perioden. Det var en av de bästa perioderna vi gjort under säsongen. Vi nollade dem fullständigt, säger Nilsson till AP.

NHL-resultat

Ottawa–New York Rangers 4–1
NYR: Kaapo Kakko 0+0, +/– 0, 15.20

Pittsburgh–New Jersey 4–1
NJD: Sami Vatanen 0+0, – 2, 19.51

Diskussion om artikeln