Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Just nu: Slovakiskt slagläge i Levi – Nella Korpio klar för andra åket

Från 2019
Uppdaterad 23.11.2019 13:07.
Programmet är inte längre tillgängligt

Nella Korpio verkar vara på väg mot världscuppoäng i slalomtävlingen i Levi. Korpio var 26:a i första åket och får därmed delta i det andra. Slalomspecialisten Petra Vlhova leder efter första åket. Slovakiskan har ett försprång på 0,13 sekunder till USA:s Mikaela Shiffrin.

Den 20-åriga Korpio tog sina första världscuppoäng i våras som första finländska dam sen Tanja Poutiainen. Trots ett oerhört högt startnummer lyckades hon väl i första åket i Levi.

Hon får starta det andra åket som en av de första damerna då hon ligger på 26:e plats efter det första. Avståndet till täten är över tre sekunder.

Sveriges Anna Swenn Larsson fick sitt stora genombrott den förra säsongen och hon verkar ha en ny fin säsong på gång. Den 28-åriga svenskan ligger fyra inför andra åket.

– Det var ett bra åk, kändes väldigt säkert men jag hade nog kunnat gett ännu mer. Det var inget speciellt. Det är väl lite långt upp till Vlhova och Shiffrin, men det finns mer att ge i andra, säger Swenn Larsson till SVT.

Världscupen i alpint, damer slalom första åket:

1. Petra Vlhova SVK 58,65
2. Mikaela Shiffrin USA + 0,13
3. Katharina Truppe AUT + 0,99

26. Nella Korpio FIN + 3,17
40. Riikka Honkanen FIN + 3,85
57. Jenny Vuori FIN + 5,78

Rosa Pohjolainen, Julia Toiviainen och Kia-Emilia Hakala avbröt.

Andra åket inleds klockan 14.15. Sändningen på TV2 och Arenan kör i gång klockan 14.10. Kristian Karlsson och experten Marcus Sandell kommenterar på svenska.

Programmet är inte längre tillgängligt

Diskussion om artikeln