Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Benjamin Källman kan ha förstört norska storklubben Rosenborgs chanser att nå Europa: ”Ett rättvist kryss”

Från 2019
Uppdaterad 25.11.2019 10:41.
Benjamin Källman med bollen.
Bildtext Benjamin Källman, här i landslagsuniform.
Bild: EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

Rosenborg skulle gärna ha tagit tre poäng borta mot Viking. Men – tack vare bland andra Benjamin Källman – slutade matchen 2–2. Det innebär att Rosenborg måste hoppas på ett smärre mirakel för att sluta bland de tre främsta i den norska fotbollsligan.

Norska Viking såg till att bjuda publiken på dramatik i säsongens sista hemmamatch. Tack vare Benjamin Källmans tredje ligamål för säsongen låg ledde hemmalaget med 2–1 i pausen.

Källmans fullträff kom med två minuter kvar av halvleken.

För Vikings del stod endast ära på spel. Laget hade redan tappat allt hopp om att nå topp 3 och en plats i Europa League-kvalet i ligan. Men för Rosenborg handlade det om viktiga poäng.

Kvitteringen kom också sju minuter in i den andra halvleken. Men ytterligare mål blev det inte.

– Vi hade självklart hoppats på att vinna vår sista match för säsongen på hemmaplan, men det är ett rättvist kryss, säger tränaren Bjarne Berntsen på klubbens webbplats.

Rosenborg och Valakaris Tromsö spelar med kniven mot strupen

För Rosenborg var det däremot ett oerhört tungt poängtapp. Inför den avslutande omgången ligger Rosenborg nu tre poäng bakom Odd – som i sin tur slog Simo Valakaris Tromö med 2–1 på söndagen.

– Det är inte tillräckligt bra för ett lag som Rosenborg, säger tränaren Eirik Horneland efteråt för TV2.

– Vi har haft våra möjligheter att ta tillräckligt med poäng. Men så spelar vi för mycket oavgjort på bortaplan och plockar för få pinnar, fortsätter han.

Valakaris Tromsö – där såväl sonen Onni, Juha Pirinen som Robert Taylor startade på söndagen – ligger i sin tur fortfarande under strecket. Laget har ändå lika många poäng som Sarpsborg, Strömsgodset och Lilleström som alla ligger före laget i tabellen.

Tromsö möter ligaåttan Stabæk på hemmaplan i den sista omgången.

Diskussion om artikeln