Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bottas överraskad av Red Bulls fart på raksträckorna – räknar med att tre stall slåss om segern i säsongsavslutningen

Från 2019
Bottas kör med Verstappen hack i häl
Bildtext Bottas tror att Red Bull kommer att vara starka i Abu Dhabi.
Bild: /All Over Press

Valtteri Bottas tror på en jämn tävling när formel 1-säsongen avslutas på söndag. Nu räknar han på allvar in Red Bull i segerkampen. På raksträckorna är de bättre än vi, säger han.

På söndag går den här formel 1-säsongen i mål när den sista tävlingen körs i Abu Dhabi. Båda mästerskapen är redan avgjorda vilket kan öppna för en ganska så avslappnad säsongsavslutning.

Mercedes har vunnit de fem senaste tävlingarna i Abu Dhabi men Valtteri Bottas tror att stallet kan få det hett om öronen den här gången.

Framför allt Red Bulls utveckling under hösten och Max Verstappens seger i Brasilien har överraskat Bottas.

– Vi visste att de skulle bli starka, men de var ännu starkare än vad vi förutspådde. Speciellt på raksträckorna.

– De har en bra bil i kurvorna och på raksträckorna är de bättre än vi. Tidigare var vi ganska så jämna, säger han till webbplatsen Racefans.

Blir starten på nästa säsong jämnare?

Bottas räknar också med att Ferrari kommer att vara vassa och att det blir en jämn kamp om segern mellan de tre toppstallen.

– Det är en bana där det finns ganska så många kurvor men också raksträckor. Åtminstone är vi inte på hög höjd som brukar vara svårare för oss, säger han.

Det har blivit jämnare mellan toppstallen under den senaste tiden än i början av säsongen då Mercedes var klar etta. Om det kommer att hålla i sig in i nästa säsong är svårt att spekulera om anser Bottas.

– Det är en helt ny säsong och bil. Jag är säkert på att alla stall har gått framåt inklusive oss. Det är omöjligt att säga.

– Alla börjar från noll och även om det inte sker så stora förändringar i reglerna så är det ändå nya bilar, säger han.

Diskussion om artikeln