Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Njazi Kuqi förlorade målet mot FC Inter i tingsrätten – krävde 55 000 euro, får i stället betala 8 500 i rättegångskostnader

Från 2019
Njazi Kuqi på fotbollsplanen i FC Inters tröja.
Bildtext Njazi Kuqi på fotbollsplanen i FC Inters tröja.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

Njazi Kuqi och FC Inter har varit i luven på varandra efter att spelaren hösten 2017 lämnade fotbollsligaklubben. Det hela har nu behandlats i tingsrätten som konstaterade att det inte finns tillräckliga bevis för att ett kompensationsavtal, som skulle ha berättigat Kuqi till 55 000 euro, skulle ha existerat.

Njazi Kuqi lämnade fotbollsligalaget FC Inter mitt under säsongen 2017 för spel i Indien. Enligt Kuqis läger ska FC Inter i samband med kontraktsrivningen ha gått med på att betala 55 000 euro till Kuqi, något som Åboklubben ändå har förnekat.

Det hela gick till domstol och nu har Egentliga Finlands tingsrätt fattat sitt beslut.

Kuqi hävdade alltså att parterna har gått med på att FC Inter betalar 55 000 euro. Klubben påstod i sin tur att Kuqi erbjudits 35 000 euro, som han ändå tackade nej till.

Tingsrätten konstaterade att det inte finns tillräckliga bevis för att något kompensationsavtal skulle ha existerat. Därför får Kuqi stå för för FC Inters rättegångskostnader som uppgår till 8 500 euro.

Domen kan överklagas.

Källa: Yle Uutiset

Diskussion om artikeln