Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Ronja och Taika är inte rädda för att dela med sig av det mest privata

Från 2019
Ronja och Taika poserar i en studio
Bildtext Ronja och Taika poddar om sex och relationer och är inte rädda för att dela med sig av sina egna erfarenheter.
Bild: Eva Lingon

Ronja har fått klagobrev av sin granne då hon hade för högljutt sex och Taika blev en gång rejält överraskad när en kille försökte sätta sig på hennes ansikte utan förvarning. I podden “I säng med Ronja och Taika” pratas det om sex och relationer på ett sätt som är så öppet att man nästan blir obekväm.


Varför är det viktigt att det finns poddar där man diskuterar sex?

Ronja: Jag har varit med om mycket slutshaming för min sexualitet, som lett till en hel del skam. Det är viktigt att kunna tala om sex för att förstå sig själv och andra bättre! Det är en del av vår identitet - en superviktig del - och någonting man alltid kan utveckla.

Taika: Att diskutera om sex i en podd känns bra eftersom formatet möjliggör ett väldigt intimt och personligt sätt att utforska känsliga ämnen. I poddvärlden existerar det betydligt mindre tabun och censur än på andra medieplattformar.

Jag har varit med om mycket slutshaming för min sexualitet.

― Ronja

Lyssnar ni själva på sex - och relationspoddar? Vad skiljer er från de andra?

Ronja: Jag lyssnar mest på mordpoddar just nu för jag är besatt av seriemördare. Men jämfört med många andra sex- och relationspoddar jag lyssnat på tidigare så är vi snäppet mer intima och gör oss ofta ganska sårbara. Vi snackar väldigt ingående om våra personliga tankar, erfarenheter och även misstag. Vi försöker verkligen utveckla oss själva och varandra, med glimten i ögat såklart.

Taika: Själv lyssnar jag mest på en massa olika aktualitets- och vänskapspoddar där sex och relationer nog kan vara återkommande ämnen men inte huvudtemat. Så jag vet inte om vi är speciella eller precis som alla andra som poddar om sex. Men vi är i alla fall väldigt ärliga och öppna och bjuder på en massa intima historier från våra liv.

Jag skulle vilja se en porrfilm där jag knullar mig själv.

― Taika i podden
Ronja och Taika poserar i en vit studio
Bildtext Ronja och Taika
Bild: Eva Lingon

Får ni någonsin panik över att ni är så ärliga?

Ronja: Ärligheten ger mig styrka! Men ibland funderar jag om mina ex någon gång har lyssnat, för jag talar ganska mycket skit om många av dem, haha. Men lyssnar dom så kan de kanske lära sig något!

Taika: Ibland kan jag få minipanik om det kommer fram att en väns förälder, en ex-pojkvän eller typ min granne har lyssnat på podden, men så i nästa sekund tycker jag redan att det bara är skitkul. Alla borde lyssna på vår podd! Den är en bra sexualupplysning och underhållning för hela familjen.

Det är så störande att man som kvinna måste vara kall och mystisk för att få ligga.

― Ronja i podden


Finns det något ämne som är så pinsamt att ni aldrig kommer ta upp det i podden?

Ronja: Nä, det tror jag inte! Jag hoppas det händer fler pinsamma grejer så vi kan tala om dem - även om det skulle kännas jobbigt i stunden.

Taika: Ju pinsammare desto bättre är vårt motto!

Vad kan vi se fram emot att få höra om i framtiden?

Ronja: Jag och min kille är nyfikna på att testa en massa nya grejer, till exempel nya sexleksaker och outfits, och det vill jag tala om! I ett kommande avsnitt ska vi också kolla på VR-porr (virtual reality, inte tågporr. Red. anm) och berätta vad vi tycker om det, det ser jag framemot.

Taika: Vi kommer också att samla in lyssnarfrågor och pinsamma men lärorika historier av våra vänner och lyssnare för att få material till kommande avsnitt.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln