Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Montreal åkte på tung förlust trots ”hattrick” av finländarna – grymma problemen i försvaret fortsätter: ”Vet inte vad orsaken är”

Från 2019
Programmet är inte längre tillgängligt
Kotkaniemi, Armia och Lehtonen nätade i Montreals förlust - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Ett mål var av Jesperi Kotkanimi, Joel Armia och Artturi Lehkonen – men Montreal Canadiens åkte ändå på en 4–6-förlust mot New Jersey Devils. För framför allt Kotkaniemi var det ändå viktigt att lyckas. Talangen hade endast noterats för tre poäng innan nattens dust.

– Det kändes bra för stunden, men det gör det inte längre, summerar Jesperi Kotkaniemi på Canadiens webbplats efter förlusten.

På ett personligt plan lyckades Kotkaniemi sätta stopp för en bedrövligt lång svit. Centern, som gjorde succé som rookie den förra säsongen, har haft det riktigt motigt i år.

Saldot i säsongens 17 första matcher var 2+1. Snacket kring en eventuell degradering till farmarligan AHL hade tagit fart på riktigt i Montreal-media den senaste tiden.

Men mot New Jersey lyckades Kotkaniemi äntligen. Säsongens tredje mål kvitterade matchen till 2–2. Dessutom passade han fram Joel Armias 3–3-mål.

Artturi Lehkonen stod i sin tur för 4–5-målet i den tredje perioden.

– Då vi förlorar kan man inte säga att man har spelat en bra match. I dag gjorde vi några misstag och vi kan inte låta motståndaren göra sex-sju mål på oss varje match. Jag vet inte vad problemet är. Vi måste ta en närmare titt på hur vi spelar, säger Kotkaniemi.

Webers sågning: "Läste spelet helt fel"

Montreal har nu sammanlagt släppt in 20 mål de tre senaste matcherna. Den anrika klubben har förlorat sex matcher i rad.

Men även om Kotkaniemis och Armias Björneborgskedja lyckades i anfallsväg var det många som kritiserade dem för att anfalla för oförsiktigt. Kedjan stod på isen under både 0–1- och 3–5-målen.

– Anfallet fungerar, och det är bra, men vi måste hjälpa våra målvakter. Det vi gör åt dem är inte rättvist. Vi kan inte ha tre anfallare som spelar så där. Av någon orsak läste killarna spelet helt fel i dag och det kostade oss segern, kritiserar Shea Weber.

Men den rutinerade backen tror ändå på laget.

– Vi har tappat vårt självförtroende och vi måste bara hitta det på nytt. Vi kommer att vända på det här, säger Weber och får medhåll av Kotkaniemi:

– Vi kommer att ta lärdom av de här matcherna.

Resultat:

Montreal – New Jersey 4–6
MTL Armia 1+0, +1, 14:45
MTL Kotkaniemi 1+1, -1, 13:42
MTL Lehkonen 1+0, +/- 0, 15:26
NJD Vatanen 0+0, -1, 23:28

Videobilder från Viasat.

Diskussion om artikeln