Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Onödigt aggressiv Valtteri Bottas kolliderade – stallchefen medger att finländaren var skyldig

Från 2019
Valtteri Bottas i en formel 1-bil.
Bildtext Valtteri Bottas tvingas starta från den sista rutan i säsongens sista GP.
Bild: All Over Press

Den sista GP-helgen för säsongen började med en krasch för Valtteri Bottas. Under den andra träningen i Abu Dhabi kolliderade han med Romain Grosjean.

Under träningen gjorde Bottas en ovanligt aggressiv manöver när han körde upp bredvid Grosjean i en kurva. Grosjean verkade inte ha noterat Bottas, svängde och då krockade förarna.

Se hela situationen här!

Förarna skyllde på varandra direkt efteråt, men senare tog Bottas på sig skulden för att han gjorde en för vågad omkörning. Finländaren fick också en varning efter träningen, skriver Autosport.

– Valtteri var långt efter och den största delen av skulden ligger på oss. Valtteri var mycket snabbare och jag tror att han trodde att Grosjean skulle uppfatta det och ge utrymme, säger Mercedes stallchef Toto Wolff enligt Sky Sports.

På grund av kollisionen avbröts träningen en stund, men efter avbrottet återvände Bottas för att köra de sista varven av träningen.

Finländaren noterade den snabbaste tiden under fredagens båda träningar. Kimi Räikkönen var 13:e och 17:e under träningarna.

På grund av att Bottas tvingas byta motor kommer han att starta längst bak i söndagens lopp. Kvalet körs på lördag.