Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt på Yle Arenan: Tionde gången gillt för Cocks? – finländska mästarna vill avsluta CL-äventyret med seger i Slovakien

Från 2019
Programmet är inte längre tillgängligt
Champions league i handboll, Tatran Presov - Cocks (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Ett kryss och åtta förluster. Det är Cocks saldo på bortaplan i Champions League under de två senaste säsongerna. I klubbens kanske sista match i den finaste av handbollsligor utmanar Riihimäkilaget Tatran Presov.

Vad?

Båda lagen spelar i kväll sin sista match för säsongen i Champions League.

Både Tatran Presov och Cocks kämpar om fjärdeplatsen i Grupp C efter överlägsna trion Bidasoa Irun, Sporting och Sävehof. Irun har säkrat en plats i slutspelet medan Sporting och Sävehof gör upp om den andra då lagen möts i Lissabon.

Matchen kan bli Presovs och Cocks sista i Champions League då turneringsformatet förändras från och med säsongen 2020/2021. Nästa säsong kommer turneringen att genomföras med 16 lag istället för nuvarande 28. Om Finland eller Slovakien får en CL-biljett klarnar under EHF:s möte i januari.

Vem?

Cocks ställs i kväll mot de 15-faldiga slovakiska mästarna Tatran Presov. Lagen har mött varandra två gånger och båda har en seger var. Slovakerna vann i CL-kvalet hösten 2017 och Cocks den 25 september i höst.

Riihimäkilaget vann hemmamatchen över Presov med 29–27 efter sju mål av både Teemu Tamminen och Nico Rönnberg.

Landslagsduon har tillsammans med Yuri Lukyanchuk gjort 118 av lagets 220 fullträffar i årets Champions League. Ser man på samtliga fyra grupper är det endast HC PPD Zagreb som har nätat färre gånger än Riihimäkilaget.

Även dagens hemmalag från Slovakiens tredje största stad har en stark trio i vänsterbacken Oliver Rabek, högeryttern Javier Munoz och vänsterbacken Lukas Urban som stått för 50 procent av Tatran Presovs 230 mål.

Slovakerna inledde årets turnering med fyra raka förluster men har efter det radat upp två segrar, en oavgjord (borta mot gruppettan Bidasoa Irun) och två förluster.

Cocks har rest till Presov med 15 spelare. Endast armskadade centern Davor Basaric har stannat hemma i Riihiimäki för att rehabilitera.

Förra säsongen tog Cocks en poäng på bortaplan då laget spelade oavgjort mot Wacker Thun. I år har det blivit fyra förluster på lika många matcher.

När?

Matchen mellan gruppfemman Tatran Presov och fyran Cocks börjar klockan 19.

Sändningen på Yle Arenan startar klockan 18.55. Kristian Karlsson och Ken Sirenius kommenterar matchen på svenska.

För Cocks del fortsätter säsongen på onsdag då laget möter BK-46.

Programmet är inte längre tillgängligt
Champions league i handboll, Tatran Presov - Cocks (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln