Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Danska mediernas reaktion efter att ha fått Finland i EM-lottningen: ”En önskemotståndare”

Från 2019
Åge Hareide.
Bildtext Åga Hareide.
Bild: All Over Press

Drömlottning, önskemotståndare, danskt jubel. Danska medier ser EM-lottningen som en succé. Förbundskaptenen höjer ett varningens finger. ”Jag känner till den finska sisun. Jag vet hur starka de kan vara tillsammans”, säger Åge Hareide.

På pappret är det en drömlottning, skriver den danska tidningen Ekstrabladet efter lördagens lottning.

”Önskemotståndaren”, benämns Finland redan som av DR.

– Wales hade varit en svårare motståndare, säger Borussia Dortmund-spelaren Thomas Delaney till dansk tv.

– Vi har varit mycket på de brittiska öarna, så det var kul att få Finland, säger förbundskaptenen Åge Hareide till dansk press.

Lagkaptenen Tim Sparv skriver på Twitter att danskarnas reaktion är "Fru Fortuna ler".

"Jag tror att jag har tillräckligt med material för mitt snack med laget inför mötet med Danmark", konstaterar Sparv på Twitter.

"Oberäkneligt Finland"

När Yle pratar med Hareide i Bukarest säger han att Finland inte ska underskattas.

– Vi har tre lag som var med i VM 2018 och gick bra där i gruppen – och ett oberäkneligt Finland. De har spelat bra i kvalet.

Han medger att kunskapen om det finländska laget inte är så stor just nu.

– Jag har haft en del finländare i mina klubblag – till exempel Markus Halsti i Malmö FF. Jag känner också till den finska sisun. Jag vet hur starka de kan vara tillsammans. Det har ni visat många gånger i ishockey och nu också i fotboll.

Hareide hälsar finländarna välkomna till Köpenhamn. Där inleder båda lagen EM med ett helnordiskt möte den 13 juni. Danmark fortsätter i Parken och spelar hela gruppspelet där. Förbundskaptenen är kritisk till det upplägget.

– Vi har en stor nytta av att vi får spela på hemmaplan. Och att en massa länder får den fördelen är inte bra. Så ska det inte vara. Ett slutspel ska spelas i ett land.

Diskussion om artikeln