Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Wahlström vann efter domarröster – Helenius knockade sin motståndare

Från 2019
Eva Wahlström.
Bildtext Eva Wahlström.
Bild: All Over Press

Det var en perfekt match för mig, säger Eva Wahlström efter att hon besegrat Consolata Musanga i årets sista match. Matchen var ett led i förberedelserna inför nästa år då VM-titeln står på spel.

Eva Wahlström gick upp i ringen för sista gången i år då hon ställdes mot kenyanskan Consolata Musanga i Salo. Det var en match i lättviktsklassen och Wahlströms VM-titel stod inte på spel.

Musanga stod upp i fulla åtta ronder men domarna var enhälliga i sitt beslut. Alla tre gav Lovisaboxaren Wahlström segern med 80–72.

– Det var en perfekt match för mig. Jag ville inte ta några större risker eftersom planen är att försvara VM-titeln i januari-februari, sade Wahlström till Viasat efter segern.

Matchen där Wahlström ska försvara VM-tilten kommer att gå i Storbritannien och för motståndet står Terri Harper.

– Harper är en ung, obesegrad och skicklig boxare, säger Wahlström.

Helenius knockade Osorio

Robert Helenius behövde inte boxas speciellt länge mot Mateus Roberto Osorio i Estland. Helenius knockade Osorio redan i den andra ronden.

Redan inför hade man från Helenius läger talat om drabbningen som en mellanmatch. Brassen Osorio var inte i närheten av finländarens nivå och enligt Boxrec hade han inte gått en match på över två år.

Helenius har nu siktet inställt på en match i USA nästa år.

Diskussion om artikeln