Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Masskjutning i New Orleans: 11 personer skadade

Från 2019
Uppdaterad 01.12.2019 21:06.
En karta över USA
Bild: Google

11 personer har skadats i en masskjutning i New Orleans i den amerikanska delstaten Louisiana. Polisen uppger att de skadade personerna har fått vård på sjukhus och två befinner sig i kritiskt tillstånd.

Personerna sköts tidigt den här morgonen lokal tid, i de kända franska kvarteren French Quarter i centrala New Orleans på gatan Canal Street.

En man togs in på förhör, men ingen är ännu arresterad för dådet. Man har gått ut med en belöning till den som har information som leder till en arrestering av en misstänkt.

Enligt NBC News säger polisen att man var extra snabbt på plats, då polisuppbådet i staden är extra stort den här helgen eftersom amerikanerna firar Thanksgiving.

Det ordnas dessutom, Thanksgiving-helgen till ära, en traditionell amerikansk fotbolls-match i staden som brukar locka tiotusentals åskådare.

Borgmästaren visade sitt stöd till offren och deras familjer

New Orleans borgmästare LaToya Cantrell skrev på sin twitter om händelsen. "Vi kommer göra allt för att svepa in offren och deras familjer i kärlek och stöd och att rättvisa skipas för brottslingarnas handlingar".

Hon skrev också i ytterligare en tweet att den här handlingen inte får definiera staden och att händelsen inte får förstöra framstegen som staden gjort.

Källor: AP, NBC News

Artikeln uppdaterades kl. 14.30: Nya uppgifter om att ytterligare en person skadats i skottlossningen, antalet ändrades från 10 till 11 personer. 18:58: Ingressen korrigerades.

Artikeln uppdaterades 1.12 kl. 21.01 med kommentarer om borgmästare Cantrell.