Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Glädjenyhet för Jenny Fellman – får chansen i världscupen efter formbeskedet

Från 2019
Uppdaterad 03.12.2019 18:32.
Jenny Fellman rullskidar uppför backe i alplandskap
Bildtext Jenny Fellman.
Bild: Yle/Magnus Eklöv

Efter en lyckad insats i IBU-cupen får skidskytten Jenny Fellman chansen i världscupen. Venla Lehtonen får stiga åt sidan till förmån för ålänningen som får delta i distanstävlingen i Östersund på torsdag.

– I april är jag nöjd om jag under säsongen lyckats knipa mina första världscuppoäng och fått åka på VM. Bättre än ifjol måste det gå, annars har det ju inte skett någon utveckling.

Det sade Jenny Fellman till Yle Sporten inför säsongsstarten.

Ålänningen fanns inte på plats då världscupen kickade igång i Östersund förra helgen. I stället deltog hon i IBU-cuptävlingen i norska Sjusjöen – där hon stod för ett styrkebesked. Trots fyra bom placerade sig Fellman på en åttonde plats i sprinttävlingen.

Ett så bra resultat att Fellman får ta Venla Lehtonens plats i torsdagens distanslopp, då världscuptävlingarna i Östersund fortsätter för damernas del. Detta enligt uppgifter till Yle Urheilu.

Fellman bor och tränar i just Östersund och får alltså jaga världscuppoäng på hemmaplan. Ålänningen debuterade i världscupen i fjol.

Venla Lehtonen blev 98:e i förra helgens sprinttävling.

Herrarnas distanslopp i Östersund står på schemat i morgon, medan damernas motsvarande tävling är på torsdag. Båda tävlingarna sänds direkt i TV2 och på Arenan med svenskspråkigt referat.

Hakola står över Lillehammers tävlingar

En inflammerad stortå sätter stopp för Ristomatti Hakolas deltagande i helgens världscuptävlingar i längdskidåkning i Lillehammer.

Hakola fanns med i truppen som offentliggjordes i går, men berättade då att tån fortfarande var öm och att han inte kunde ta på sig skor. I världscuptävlingarna i Ruka förra veckan kunde Hakola endast delta i fredagens sprint, där han blev 16:e.

Hakola ersätts av Markus Vuorela.

Skiathlon och stafetter står på programmet i Lillehammer i helgen.

Ristomatti Hakola.
Bildtext Ristomatti Hakola deltog endast i sprinten i Ruka.
Bild: Lehtikuva