Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Wilma Sjöholm återvänder till Finland – lämnar Djurgården för HJK: "Jag behöver nya utmaningar"

Från 2019
Tukholma, naisten Ruotsi-Hollanti jalkapallo-ottelu, Wilma Sjöholm
Bildtext Wilma Sjöholm lämnar Djurgårdens IF.
Bild: Terhi Liimu / Yle

Anfallslöftet Wilma Sjöholm återvänder till Finland efter två säsonger med damallsvenska Djurgården. Jakobstadsbördiga Sjöholm har undertecknat ett kontrakt av modell 1+1 med de regerande finländska mästarna HJK.

Sjöholm lämnade GBK och de finländska fotbollsplanerna efter säsongen 2017 för Djurgården i Damallsvenskan. Före den skadefyllda säsongen med GBK öste Sjöholm in mål för Jakobstadsklubben FC United.

20-åringen har inte fått så mycket ansvar i Stockholmsklubbens A-lag under de två säsongerna. År 2018 blev det åtta inhopp för DIF i Damallsvenskan, i år blev det sex stycken. Därtill har Sjöholm representerat klubben i några matcher i Svenska Cupen.

Sjöholm har också fått spela med klubbens F19-lag, där hon visat upp en ruskig målform. På elva matcher i F19-serien denna säsong pangade Sjöholm in hela 23 mål.

Med HJK har Sjöholm skrivit på ett kontrakt som gäller för säsongen 2020, med option för 2021.

– Jag ansluter till truppen med iver. Jag behöver nya utmaningar och en miljö där jag kan ta utvecklingssteg som spelare. Jag tror att ”Klubi” är en bra plats att utvecklas för mig, säger Sjöholm på Helsingforsklubbens webbplats.

– Det ska bli intressant att spela i den finländska ligan i och med att jag bara hunnit spela några få finländska ligamatcher tidigare.