Hoppa till huvudinnehåll

Slottsbalen

Årets finaste fest är här – följ med självständighetsmottagningen på Presidentens slott

Från 2019
Uppdaterad 06.12.2019 18:51.
Fest på slottet 2019 (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Finland fyller 102 år och Svenska Yle ger dig möjlighet att delta i självständighetsfirandet på många plattformer.

Festen på slottet sänds på Yle TV1 och på Arenan med start klockan 18.55. Liksom tidigare år är det en tvåspråkig sändning, där du kan välja om du vill höra det svenska eller finska referatet.

I år är det Matilda Gyllenberg, Ann-Christine Karhu och Jonas Blomqvist som refererar på svenska och förmedlar feststämningen till hemmasofforna. Intervjuer med gäster i vimlet görs både på svenska och finska och Svenska Yles reporter under kristallkronorna är Daniel Olin.

Så här hittar du det svenska ljudet på din tv

Fler intervjuer på Arenan och i sociala medier

Dessutom bjuder vi på ytterligare en sändning på Yle Arenan. Här intervjuas gäster på minst två språk med start klockan 19.30. Nicke Aldén gör de svenska intervjuerna som du under kvällen också hittar här på Svenska Yles webb.

Oliver Kivi och Frida Frankenhaeuser tar en spegelselfie på Presidentens slott.
Bildtext Oliver Kivi och Frida Frankenhaeuser delar med sig sina upptäckter från slottsbalen på Svenska Yles och X3M:s Instagramkonton.

Liksom i fjol har du också möjlighet att följa med vimlet på sociala medier. Frida Frankenhaeuser och Oliver Kivi är på plats på slottet och visar det som inte nödvändigtvis syns i tv-sändningen! Frida rapporterar under kvällen på Svenska Yles Instagramkonto, och Oliver uppdaterar på X3M:s Instagramkonto @yle3mguld och @ylex3mfokus.

Har du en fråga om något som händer under slottsbalen? Vill du kommentera en etikettsmiss eller säga din åsikt om gästlistan? På livechatten på vår webb har du möjlighet att diskutera, fråga och reflektera tillsammans med Sara Sundman, som gör sitt bästa för att besvara alla frågor om självständighetsmottagningen.

De intressantaste intervjuerna, finaste bilderna och bästa bitarna från kvällen hittar du givetvis här på svenska.yle.fi.

Självständighetsdagen 2019 på Svenska Yle

Klockan 13.00–17.00 Förfest på Vega
Klockan 18.55–22.15 Tvåspråkig slottsbalssändning på Yle TV1 (refereras på svenska)
Klockan 19.30–22.15 Tvåspråkig intervjusändning på Arenan
Klockan ca 18–22 Chatt på svenska.yle.fi

Vår webbplats och Svenska Yles samt X3M:s Instagramkonton uppdateras kontinuerligt hela kvällen.

Diskussion om artikeln