Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Anthony Joshua fick sin revansch på Andy Ruiz – mexikanen ångrade dåliga matchförberedelser: "Gick upp för mycket i vikt"

Från 2019
Uppdaterad 08.12.2019 10:54.
Anthony Joshua boxar Andy Ruiz i ansiktet.
Bildtext Anthony Joshua besegrade Andy Ruiz i Saudiarabien.
Bild: AFP / Lehtikuva

Mexikanen Andy Ruiz Jr kunde inte upprepa jätteskrällen mot Anthony Joshua och behålla sina världsmästarbälten. I gårdagskvällens möte i Saudiarabien fick Joshua sin revansch genom att ta en klar poängseger och därmed återta de fyra bältena. Efter matchen ångrade Ruiz Jr att han gått upp i vikt så mycket.

Det var i juni i år som Andy Ruiz Jr chockade boxningsvärlden och tog en sensationell seger över den dittills obesegrade Anthony Joshua.

En knall som till och med liknades med Mike Tysons första proffsförlust år 1990.

I gårdagens möte på utomhusarenan i saudiska Diriyah, ett val av matchställe som kritiserats, fick britten Joshua sin revansch.

Efter en försiktig start på matchen började Joshua få in träffar på Ruiz Jr i slutet av den första ronden. Fastän mexikanen också hade sina stunder, så hade Joshua kommandot i rond efter rond.

Ruiz Jr var bättre i den åttonde ronden, men annars dominerade Joshua. Britten försvarade klokt och gav Ruiz Jr ingen chans att knocka utmanaren. Domarna var enhälliga och tilldelade Joshua segern efter tolv ronder med siffrorna 118–110, 118–110 och 119–109.

Därmed återtog 30-åriga Joshua fyra världsmästarbälten i tungvikt (WBA, IBF, WBO och IBO).

"Gick upp för mycket i vikt"

Anthony Joshua uppges ha tjänat närmare 80 miljoner euro på matchen. Britten mindes tillbaka till sommaren efter att gårdagens seger var klar.

– Jag är van vid att knocka mina motståndare, men senast blev jag själv svårt träffad när jag låg på för hårt efter att ha träffat honom först.

– Det fanns inte några ursäkter (efter sommarens förlust), men jag beslöt efter förlusten att jag ska fixa mina misstag och bli mästare igen, sade Joshua.

Ruiz Jr kritiserades för sin vikt inför matchen. Mexikanen vägde 128 kilogram inför reprismötet. Något som han efter matchen erkände att var för mycket.

– Jag förberedde mig inte som jag borde ha gjort och gick upp för mycket i vikt, medgav Ruiz Jr.

– Jag tänkte att jag skulle känna mig starkare då jag var tyngre, men Anthony ägde matchen och förtjänade sin seger. Om jag ännu får chansen, så ska jag vara i bättre form till vår tredje match.

Källa: AFP