Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pukkis målsvit bruten i nykomlingsmötet – publiken sågade VAR: "29 000 sjöng samma sång"

Från 2019
Uppdaterad 08.12.2019 20:22.
Teemu Pukki i Norwich.
Bildtext Teemu Pukki kammade noll på hemmaplan.
Bild: All Over Press

Inget Teemu Pukki-mål, nya Norwich-misstag. Nykomlingen åkte på stryk mot Sheffield United. ”Vi är nere efter den här tunga smällen”, säger Norwichs tränare Daniel Farke.

Teemu Pukki hade en tung söndag tillsammans med sina lagkamrater i Norwich.

Pukki har hittat den borttappade målformen på sistone och gjorde mål mot både Arsenal och Southampton under den senaste veckan. I dag tvingades Pukki gå hem mållös från Carrow Road.

Pukki noterades inte för något avslut mot mål i matchen mot Sheffield United.

Betydligt tyngre för Norwich var att det inte blev några poäng i nykomlingsmötet. Laget tappade sin ledning och ligger kvar som näst sista lag i Premier League.

– Vi är nere efter den här tunga smällen. Det var en viktig match för oss. Det är viktigt att känna besvikelsen och sedan ta nya tag, säger Norwichs tränare Daniel Farke till BBC.

Väckte laget i paus

Norwich ledde rättvist i paus, men i andra halvlek kände man igen ”Canaries” och lagets synder. Norwich har stora problem att hitta rätt i det defensiva spelet och det utnyttjade Sheffield United.

Under några minuter i början av andra halvlek kvitterade och avgjorde gästerna. George Baldock placerade in segermålet i den 52:a minuten.

– Jag kan inte klaga på vår attityd, men om man gör misstag blir man straffad på den här nivån. I dag var vi inte tillräckligt bra, säger Farke.

Sheffield-tränaren Chris Wilder skakade om sitt lag i omklädningsrummet.

– De behövde det. Vi såg inte bra ut i första halvlek, men jag tycker att vi förtjänade segern. Spelarna lyssnade och i andra halvlek såg vi ut som Sheffield United, säger Wilder till BBC.

Rött kort blev gult

Sheffield United har spelat en strålande höstsäsong och ligger åtta i ligan – två poäng bakom ett lag som Manchester United. För Norwich ser det dystrare ut.

Norwich gick dessutom miste om att spela med en man mer sista kvarten. Domaren visade först ut Chris Basham, men efter en VAR-granskning klarade sig Basham undan med ett gult kort.

– Vi kan inte göra något åt alla VAR-domslut som går emot oss. Jag är inte säker på att det är ett misstag, men jag är mer orolig över de misstag som vi gör själva, säger Farke.

Domaren visar rött kort till Sheffield United.
Bildtext Här får Chris Basham rött kort.
Bild: All Over Press

Wilder kritiserade mängden VAR-domslut i torsdags. I dag var det fansen som sjöng ut sin åsikt om videobedömningarna.

– Vi hade 29 000 åskådare som sjöng samma sång och VAR står ut överallt. Vi har ett antal domare som har förtjänat rätten att döma i Premier League och fatta de där besluten. Jag vet inte om förbättringsprocenten kompenserar för kontroverserna som uppstår, säger Wilder.

Leicester hakar på Liverpool

I Birmingham såg Leicester till att behålla lite nerv i tabelltoppen. Leicester tog sin åttonde raka ligaseger borta mot Aston Villa. Det är nytt klubbrekord.

Skyttekungen Jamie Vardy gjorde två av målen i 4–1-vinsten.

– Det är en historisk dag för klubben och det är verkligen speciellt. Vi var hungriga och spelade strålande bra, säger tränaren Brendan Rodgers.

Rodgers har gjort succé med Leicester och förlängde nyligen sitt avtal med flera år.

För tillfället ser Leicester också ut som Liverpools enda utmanare i titelstriden. Avståndet upp till Liverpool är åtta poäng.

Fotboll, Premier League:

Aston Villa–Leicester 1–4 (1–2)
Newcastle–Southampton 2–1 (0–0)
Norwich–Sheffield United 1–2 (1–0)

Brighton–Wolverhampton 2–2 (2–2)

Diskussion om artikeln