Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Backarna fick avgöra när Jokerit vann på nytt – laget är fortfarande utan poängtapp i december

Från 2019
Mikko Lehtonen i Jokerit har gjort mål.
Bildtext Jokerits Mikko Lehtonen fortsätter att vara briljant i KHL.
Bild: All Over Press

Julen har kommit tidigt för Jokerit. Fyra raka vinster i december – och dessutom ett spel som sitter allt bättre. ”Vi har tagit oss i kragen”, säger tränaren Lauri Marjamäki till Viasat.

Backarna klev fram när Jokerit behövde det i måndagens KHL-möte med Spartak Moskva.

Säsongens komet Mikko Lehtonen skickade in 2–0 i första perioden och Sami Lepistö vräkte in 3–1 i slutsekunderna av den andra perioden.

Ett psykologiskt tungt mål – och rent av avgörande. Gästerna petade in en reducering, men Jokerit höll undan och vann på nytt.

Fyra i konferensen

3–2-segern betyder att Jokerit fortsätter att håva in poäng i december. Fyra matcher har gett full pott – och nu väntar en landslagspaus på en vecka.

– Vi gör två mål i powerplay och har fått lite fason på det. Vi kämpar väldigt bra, dödar utvisningar och är så där mycket bättre än motståndaren, säger tränaren Lauri Marjamäki till Viasat.

Marjamäki fick tillbaka slottsbalsfirarna Marko Anttila, Mikko Lehtonen och Veli-Matti Savinainen till måndagens match. Dessutom fyllde Teemu Eronen också på i backbesättningen.

Jokerit är fyra i den västra konferensen just nu. Laget har lyft i tabellen och det finns flera orsaker till förbättringen.

– I Janis Kalnins har vi en väldigt bra målvakt, hela laget är påkopplat och framför allt på bortaplan har vi spelat bra i fem mot fem-spelet. Vi har tagit oss i kragen, säger Marjamäki.

Jokerit spelar sin följande match den 17 december borta mot Dynamo Moskva.

Ishockey, KHL:

Jokerit–Spartak Moskva 3–2 (2–1, 1–0, 0–1)

Diskussion om artikeln