Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Glänste förra säsongen – nu lämnar Antti Kalapudas Vasa Sport: "Båda parterna har varit missnöjda"

Från 2019
Uppdaterad 10.12.2019 17:30.
Antti Kalapudas tittar framåt.
Bildtext Antti Kalapudas spelade allt som allt 138 matcher för Vasa Sport.
Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press

En 13:e plats i FM-ligans poängliga och debut i landslaget förra säsongen. Men sedan dess har det gått sämre för Antti Kalapudas i Vasa Sport-tröjan. Så pass dåligt att han nu lämnar klubben, i en situation där ”båda parterna är missnöjda”.

Förra säsongen var lyckad för både Sport och Kalapudas.

Klubben var nära att nå slutspel och Kalapudas slog till med poängen 12+34=46 på 56 matcher, under sin andra säsong med klubben. Dessutom debuterade anfallaren i landslaget.

Denna säsong har Sport, och Kalapudas, haft det betydligt jobbigare. 23-åringen har på 23 matcher mäktat med sju poäng och har till och med stått utanför laguppställningen i någon match.

Och nu är JVM-guldmedaljörens sejour i Vasalaget avslutad. Efter ett missnöje hos både klubb och spelare.

– Båda parterna har varit missnöjda med den nuvarande situationen och hans roll har under den senaste tiden har varit liten. Vi vill tacka Antti för åren i Sport och vi önskar honom framgång i fortsättningen, säger sportchefen Markus Jämsä på klubbens webbplats.

Enligt Jämsä håller man nu ett öga på spelarmarknaden. Före jul kommer man även att presentera några förlängda spelarkontrakt.

Det tog inte länge förrän Kalapudas nya arbetsgivare var klar.

JYP meddelade att anfallaren spelar för Jyväskyläklubben resten av denna säsong. Redan i morgon finns han på isen, då JYP tar emot Jukurit.

– Kalapudas har gått väldigt mycket framåt under de senaste säsongerna och vi tror att han kan hitta formen igen på våren, kommenterar lagets sportchef Mikko Viitanen på klubbens webbplats.

Kärpät förlängde med stjärnmålvakten

Ligaledarna Kärpät har haft en stark målvaktsduo i form av Justus Annunen och Patrik Rybar denna säsong. Annunen har för tillfället ishockeyligans bästa räddningsprocent med 94,67 på 13 matcher och Rybar är inte mycket sämre med 93,35 på 17 matcher.

19-åriga Annunen har redan kontrakt för de två nästa säsongerna och idag meddelade Uleåborgsklubben att även Rybar representerar klubben nästa säsong.

– Jag trivs bra här. Lagkamraterna och tränarna är toppen. Ari Hilli är en bra målvaktstränare, som har hjälpt mig att utvecklas, konstaterar den 26-åriga slovaken på Kärpäts hemsida.

Förra lördagen skapade Rybar rubriker efter att fått matchstraff mot Helsingfors IFK. Detta då han slagit motståndarlagets Jere Sallinen.

Diskussion om artikeln