Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finlands matchprogram inför fotbolls-EM fylls på – möter Estland i genrepet

Från 2019
Uppdaterad 10.12.2019 20:52.
Finska herrlandslagsspelare vrålar ut sin glädje.
Bildtext Finlands sista match inför fotbolls-EM är mot Estland.
Bild: Tomi Hänninen

Nu är det klart att det blir en landskamp mot Polen i mars, samt mot Sverige och Estland juni för fotbollsherrarna. Enligt franska uppgifter tar sig Finland också an de regerande världsmästarna Frankrike i mars. Däremot är det nu bekräftat att det inte blir någon landslagssamling i januari.

I går stod det klart att Finlands herrlandslag i fotboll spelar en träningslandskamp mot Sverige den 4 juni på Friends Arena i Stockholm.

En träningslandskamp mot Polen i mars ryktades också vara aktuell. Idag bekräftade Bollförbundet uppgifterna, Finland möter Polen i Wroclaw den 27 mars.

Förbundet meddelar också att man kommit långt i förhandlingarna om en till träningslandskamp i mars. Enligt L’Equipe kommer Finland att spela mot de regerande världsmästarna Frankrike i mars.

Däremot är det nu helt klart att det inte blir något landslagsläger i januari, eftersom man inte hittat motstånd för två landskamper vid den tidpunkten.

Finlands sista match före den historiska EM-turneringen är den 7 juni i Tammerfors. Då står Estland för motståndet.

Senast Finland mötte Estland var i form av en träningslandskamp på årets januariläger. Då var esterna starkare med 2–1. I fjolårets Nations League fanns Finland och Estland i samma grupp – då var Finland bättre med 1–0 både på hemma- och bortaplan.

Finland inleder EM mot Danmark i Köpenhamn den 13 juni. De två övriga gruppspelsmatcherna mot Ryssland och Belgien spelas i S:t Petersburg.

Diskussion om artikeln