Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Beskedet från NHL-bossen: Inget World Cup vintern 2021

Från 2019
Nathan MacKinnon lägger in 3-0 bakom Pekka Rinne i World Cup 2016.
Bildtext Senaste upplaga av World Cup spelades hösten 2016.
Bild: Gerry Angus/Icon Sportswire

Nu är det slut på spekulationerna. NHL:s kommissionär Gary Bettman stänger dörren för World Cup om två år. Vi kan inte förverkliga turneringen på så kort tid, säger han.

Det har funnits planer på att ersätta NHL:s All Star-vecka under vintern 2021 med World Cup – landslagsturneringen som samlar världens bästa spelare.

Men det kommer inte att bli av meddelar Gary Bettman. Enligt NHL-kommissionären går inte tidsplanen ihop och därför skippar man alla planer på en turnering om drygt två år.

– Vi kan inte förverkliga turneringen på så kort tid. World Cup är ett för stort evenemang, säger han.

I början av året meddelade ligan och spelarfacket att turneringen inte kommer att spelas 2020. Trots dessa beslut tror Bettman fortfarande att turneringen har en framtid.

– Jag tror att vi alla är överens om att spela turneringen regelbundet är en bra sak. Vi diskuterar med spelarfacket på den punkten, säger han.

Gary Bettman.
Bildtext Gary Bettman.
Bild: All Over Press

World Cup spelades första gången 1996 och sedan följde turneringarna 2004 och 2016.

Vintern 2022 arrangeras OS i Peking men det är fortsättningsvis oklart om vi får se NHL-spelarna i den olympiska turneringen. OS-turneringen i Pyeongchang spelades utan NHL-stjärnor.

Enligt Bettman är det fortsättningsvis samma frågor som sätter käppar i hjulet.

– Ligans uppfattning är att OS stör vår säsong. Jag förstår att det är viktigt för spelarna men det finns en mängd olösta frågor som vem som ska betala och hur vi kan marknadsföra oss själva, säger han.

Källor: NHL, ESPN

Diskussion om artikeln