Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vann fotbolls-VM förra sommaren – nu vill Carli Lloyd bli tidernas första damspelare i NFL: "Som att skjuta en straff"

Från 2019
Uppdaterad 12.12.2019 16:52.
Carli Lloyd ler och biter i VM-guldmedalj.
Bildtext Carli Lloyd gjorde tre mål i fotbolls-VM i somras.
Bild: /All Over Press

I somras var hon med och vann fotbolls-VM med USA. Men nästa år hoppas Carli Lloyd också uppnå framgång i amerikansk fotboll. 37-åringen drömmer nämligen om en NFL-karriär och räds inte storvuxna motståndare.

Det var i augusti i år som en video började sprida sig där Carli Lloyd sparkar en amerikansk fotboll i samband med ett besök hos NFL-klubben Philadelphia Eagles. Senare samma månad blev den tvåfaldiga världsmästaren erbjuden att spela en träningsmatch med ett NFL-lag.

Lloyd tvingades ändå tacka nej på grund av landslagsspel.

Till Reuters säger Lloyd nu att hon fortsättningsvis tränar med sikte på spel i NFL. Lloyd, som gjorde tre mål i förra sommarens VM, säger sig ha tränat framgångsrikt i kuddar och hjälm med fokus på upprepning och teknik, för att kunna bli tidernas första damspelare i NFL.

– Det är uppenbart att det är 130-kilos män på linjen. Men det är lite som att skjuta en straff. Du är inte orolig för målvakten, du är bara orolig för att sätta bollen i nät, säger Lloyd.

Lloyd, som valdes till världens bästa spelare år 2015, säger sig ändå ha huvudfokus på OS i Tokyo i augusti 2020. Lloyd var med och tog OS-guld både 2008 och 2012.

Tidpunkten för OS är även lämplig för att toppa formen inför säsongsstarten i NFL, påpekar hon.

– OS är i augusti och försäsongen i amerikansk fotboll drar igång kring augusti. Vi får se, man vet aldrig, säger amerikanskan.

Diskussion om artikeln