Vill du prova göra något nytt av din gravade lax? Den här syrliga cevichen passar på vilket festbord som helst
Från 2019
Publicerad 16.12.2019 16:40.
Uppdaterad 17.12.2019 09:58.
Bild: YLE/Strömsö
En fräsch variant på gravad lax: en syrlig ceviche som ett härligt alternativ till fiskbordet både till julen och andra festliga tillfällen.
De traditionella julrätterna kommer faktiskt mer till sin rätt, i kontrast med den friska smaken av den här välbalanserade nykomlingen.
Syrlig ceviche
Ingredienser, 8 personer
- 200 gram (g) gravad lax- hel bit
- 1 st fänkål- tärnad
- 0.5 st gurka- urkärnad, skalad och tärnad
- 1 st äpple- grönt
- 1 st grön chili
- 4 st limefrukt- saften, skal av 2
- 2 matsked (msk) senapsfrön- rostade
- 1 skvätt olivolja
- 1 nypa salt
- 1 nypa svartpeppar
Gör så här:
- Skiva laxen på längden.
- Koka fänkål hastigt i lättsaltat vatten.
- Blanda med tärnad gurka och tärnat äpple.
- Blanda sedan i limesaft, limeskal, chili.
- Smaka av med senapsfrön, olivolja, salt, svartpeppar.
- Lägg ovanpå laxskivorna.
Vad tyckte du om receptet? Betygsätt eller kolla vad andra tyckt om det:
Artikeln uppdaterad 17.12 kl 9:57: Rubriken ändrad från Vill du prova på ett alternativ tilll gravad lax till villl du prova på att göra något nytt av din gravade lax.