Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ännu en finländare: Guldlejonet Oliwer Kaski till Carolina – trejdades mot Kyle Wood

Från 2019
Oliwer Kaski med VM-bucklan.
Bildtext Oliwer Kaski spelade en lysande VM-turnering i våras.
Bild: imago images / ActionPictures/ All Over Press

Detroit Red Wings har trejdat Oliwer Kaski i utbyte mot Carolina Hurricanes Kyle Wood. Kaski har inte fått chansen i Detroit utan hållit till i AHL. För Grand Rapids Griffins har guldbacken spelat 19 matcher och samlat ett saldo på fem poäng.

I somras tecknade Oliwer Kaski sitt första NHL-kontrakt då han packade väskan och flyttade från Pelicans till Detroit Red Wings. Någon NHL-debut har det inte blivit då Kaski fått ta fart i AHL.

Nu fick han för första gången byta klubb då han i natt trejdades till Carolina Hurricanes i utbyte mot Kyle Wood, som inte heller gjort sin debut än.

Oliwer Kaski som firade VM-guld i våras valdes till FM-ligans bästa back då han stod för 19 mål och 32 assists förra säsongen i Pelicans. Hans 51 poäng på 59 matcher var den tredje högsta poängnoteringen av en back i ligans historia.

Den här säsongen har Kaski spelat 19 matcher i AHL, gjort två mål och stått för tre assists.

Kyle Wood som spelat i AHL för Charlotte Checkers har precis samma poängstatistik som Kaski men har spelat fem matcher mindre den här säsongen. Totalt har Wood spelat 201 AHL-matcher under karriären.

Diskussion om artikeln