Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Taylor Hall fick inte spela i natt mot Colorado – Mikko Rantanens klubb uppges rycka i New Jerseys superstjärna

Från 2019
Taylor Hall.
Bildtext Taylor Hall lär inte spela många matcher till i New Jersey Devils.
Bild: All Over Press

Får Mikko Rantanen och Joonas Donskoi en ny lekkamrat? Colorado Avalanche uppges vara en av klubbarna som rycker i den tidigare poängkungen Taylor Hall. I natt kom stjärnan inte till spel i Denver.

I nattens NHL-omgång möttes Colorado Avalanche och New Jersey Devils i Denver. På isen saknades en av de stora profilerna.

Det har inte varit någon hemlighet att Taylor Hall är på väg bort från Devils – och nu ser trejden ut att närma sig. Halls kontrakt går ut i sommar och han är inte intresserad av en förlängning.

Därför vill Devils gärna byta bort honom – och mot Colorado saknades han. Efter uppvärmningen blev det klart att Hall, som vann Hart Trophy som grundseriens mest värdefulla spelare 2018, inte kommer till spel.

Av försiktighetsskäl, var den officiella anledningen.

– Jag ska inte ljuga. Det är en stor nyhet när en av ligans bästa spelare inte spelar, säger New Jersey-tränaren Alain Nasreddine enligt TSN.

"Märkligt att han inte spelade"

Det mest kittlande är att Colorado pekas ut som en trolig ny klubbadress för Hall. De har utrymme för att spetsa till truppen.

Andra klubbar som uppges vara intresserade av Hall, som valdes som etta i NHL-draften 2010 av Edmonton Oilers, är Arizona Coyotes och St. Louis Blues.

Colorados superstjärna Nathan MacKinnon, som noterade två poäng i 3–1-seger, har inte tänkt på att Hall skulle ansluta.

– Jag har inte tänkt en sekund på att han skulle byta till Colorado. Kanske gör han det, men jag tror att folk tror att vi blir distraherade enklare än vad som är fallet, säger MacKinnon till Denver Post.

Varken under eller efter nattens match blev en trejd klar.

– Det var märkligt att han inte spelade … Jag tycker att det skulle vara strålande att få in honom. Jag skulle tycka att det vore lysande att ha många spelare. Jag skulle gilla Sidney Crosby, Connor McDavid – allihop. Hall är givetvis en väldigt bra spelare, men jag gillar vårt lag, säger MacKinnon.

Ny poäng av Rantanen

Colorado har en riktigt stark säsong på gång. Laget har tagit poäng i nio raka matcher, leder västra konferensen och vann klart mot New Jersey.

Mikko Rantanen spelade fram till ett av de tre målen och är uppe på tjugoen poäng den här säsongen.

Rantanen har noterat tre mål och sex assist på sin sju matcher efter skadeperioden.

Trots en komfortabel triumf för kokheta Colorado var MacKinnon, som är uppe på femtio poäng den här säsongen, inte speciellt nöjd.

– Vi spelade inte på vår nivå. Om vi spelar så här har vi ingen chans att vinna Stanley Cup.

Ishockey, NHL:

Dallas Stars–Vegas Golden Knights 2–3 e. förl (1–0, 0–2, 1–0, 0–1)
Miro Heiskanen, Dallas: 0+0, istid 24.39.
Esa Lindell, Dallas: 0+1, istid 24.04.
Roope Hintz, Dallas: 0+0, istid 14.01.

Colorado Avalanche–New Jersey Devils 3–1 (1–0, 1–0, 1–1)
Mikko Rantanen, Colorado: 0+1, istid 19.52.
Joonas Donskoi, Colorado: 0+0, istid 13.47.
Sami Vatanen, New Jersey: 0+0, istid 22.00.