Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fredrik Jensens långa väntan är över – blev Augsburgs matchhjälte med sitt första mål i Bundesliga

Från 2019
Fredrik Jensen med bollen.
Bildtext Fredrik Jensen fick starta för andra matchen i rad i Bundesliga.
Bild: imago images/Nordphoto/ All Over Press

Tjugo månader utan ett klubblagsmål. Då passade Fredrik Jensen på att inte bara sätta punkt för den långa måltorkan. Han blev dessutom matchvinnare i Bundesliga.

Fredrik Jensens tid i den tyska klubben Augsburg har kantats av problem. Flera skador har påverkat hans chanser att etablera sig i Bundesliga.

I december har det ljusnat en aning för Jensen. Landslagsanfallaren har fått starta två raka matcher – och i fredags kväll mot Hoffenheim blev det en succé.

Jensen sprang och slet i Augsburgs anfall och blev dessutom direkt avgörande. I den 56:e minuten skickade han in 3–1-målet och det blev också matchvinnande.

Fredrik Jensen firar efter mål i Bundesliga.
Bildtext Fredrik Jensen (längst till höger) jublar.
Bild: imago images/Nordphoto/ All Over Press

Fullträffen kom efter en exakt djupledspassning från en lagkamrat, en vältajmad löpning från Jensen och ett säkert avslut med yttersidan. Jensen jublade ordentligt efter sitt mål och var också nöjd efteråt.

– Jag är nöjd med att ha gjort min andra raka start och att vi har vunnit båda matcherna. Att jag dessutom lyckades sätta mitt första mål i Bundesliga kröner kvällen, säger han på klubbens webbplats.

– I paus kom vi överens om att bli bättre och i andra halvlek gjorde vi mål vid rätt tidpunkt.

I stark form

Jensen hade inte gjort ett klubblagsmål sedan mitten på april 2018. Då spelade han för Twente i den nederländska ligan.

Det hann alltså gå ett år och åtta månader mellan målen.

Augsburg inledde säsongen med en seger på de tio första matcherna. Sedan dess har det blivit tretton poäng av femton möjliga på de fem senaste dusterna.

Efter fredagens 4–2-vinst är Augsburg tionde i Bundesliga. Två matcher återstår före juluppehållet i Tyskland.

– Det där var en vild match. Det var full fart. Segern ger oss mer utrymme att andas, säger tränaren Martin Schmidt på klubbens webbplats.

Diskussion om artikeln