Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tungt skadebakslag för Lyon och Holland – Memphis Depay riskerar att missa EM

Från 2019
Memphis Depay kämpar om bollen i en kvalmatch mot Estland.
Bildtext Memphis Depay var Hollands näst bäste målskytt i EM-kvalet.
Bild: EPA-EFE/KOEN VAN WEEL

Memphis Depay var Hollands näst bäste målskytt i EM-kvalet men nu riskerar han att missa fotbollsfesten nästa sommar. Depay åkte på en allvarlig knäskada på söndagskvällen.

Nästa sommar kommer Holland att göra sitt första stora mästerskap sedan VM-bronset 2014. Laget vann sex av åtta matcher i kvalet och slutade tvåa i gruppen bakom Tyskland.

Memphis Depay var en av de viktigaste kuggarna i kvalet men han lär inte kunna spela i EM. När klubblaget Lyon förlorade mot Rennes på söndagen åkte Depay på en allvarlig knäskada och väntas bli borta i sex månader

– Memphis skada är en katastrof eftersom han är vår viktigaste spelare. Han kommer inte att kunna spela under resten av säsongen, säger Lyons sportchef Juninho enligt nyhetsbyrån AFP.

Lyon ligger på åttonde plats i den franska ligan. Laget har kvalificerat sig för slutspel i Champions League där matchparen lottas på måndagen.

EM inleds i mitten av juni och Holland spelar sin första gruppspelsmatch mot Ukraina i Amsterdam den 14 juni.

Memphis Depay spelade för Holland i VM 2014 och gjorde två mål i turneringen. Totalt har han spelat 51 landskamper och gjort 19 mål.

Diskussion om artikeln