Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nytt jobb för Mika Lehkosuo – tar över klubb i Norge

Från 2019
Uppdaterad 18.12.2019 14:09.
HJK:s chefstränare MIka Lehkosuo på sidan av planen.
Bildtext Mika Lehkosuo flyttar till Norge.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Kongsvinger IL som spelar på näst högsta nivå i Norge är Mika Lehkosuos nya arbetsgivare. Kontraktet täcker de två kommande säsongerna meddelar klubben på sin webbplats.

Mika Lehkosuo tränade HJK under flera år men fick sparken i maj efter en tung start på säsongen. Sedan dess har han varit arbetslös men nu har han gjort klart med en ny klubb.

Lehkosuo tar för första gången över en klubb utomlands då han blir chefstränaren för Kongsvinger IL. Klubben spelar sedan 2016 i den näst högsta serien.

– Jag vill bevisa att jag är värd det här jobbet och jag är väldigt exalterad över den här chansen, säger Lehkosuo på en presskonferens.

– Vi är väldigt nöjda med att få hit Mika. Han passar perfekt in KIL och hur vi vill spela fotboll, säger klubbchefen Espen Nystuen.

Rykten placerade Hyypiä i klubben

Kongsvinger IL varit utan tränare sedan början på månaden då Viktor Gazimba lämnade posten. En del rykten har tidigare placerat Sami Hyypiä i klubben men valet föll alltså på Lehkosuo.

– Kanske någon är besviken över att det är Mika och inte Sami som sitter här, skämtade Lehkosuo.

Enligt klubbchefen har man gjort ordentlig research innan man valde att skriva kontrakt med Lehkosuo.

– Vi har pratat med spelare, tränare och sportchefer som han jobbat med samt även med motståndartränare i finska ligan. Vi har fått en bild av att han är en analytisk och hårt arbetande tränare.

– Nu får han chansen att pröva vingarna utanför Finland. Det här tror vi är en väldigt bra lösning för KIL och för Mika, säger Nystuen.

Kongsvinger IL slutade på femte plats i serien förra säsongen och gick till avancemangskval där man slogs ut i andra omgången.

Diskussion om artikeln