Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerits vinstrad bröts i hemmahallen – Marjamäki dundrade mot domsluten efter förlusten: "Moskva bestämmer"

Från 2019
Lauri Marjamäki pratar med domare.
Bildtext Lauri Marjamäki hade en del att prata om med domarna.
Bild: Lehtikuva

En straffläggning blev slutpunkten för Jokerits segerrad. Efter slutsignalen var tränaren Lauri Marjamäki inte speciellt nöjd med domarnas arbete. "De kan inte fatta besluten själva", säger Marjamäki till Viasat.

December har varit en sällsynt gynnsam månad för Jokerits del. Men efter fem raka segrar sprack sviten i torsdagens hemmamatch mot Lokomotiv Jaroslavl.

Den jämna drabbningen avgjordes först efter straffläggning. När Marko Anttila brände sin straff i den åttonde omgången var det avgjort.

Det var tredje gången den här säsongen som Lokomotiv Jaroslavl vann i Helsingfors.

Efter 4–5-förlusten hade Jokerits tränare Lauri Marjamäki svårt att svälja vägen till förlusten. Domarnas arbete var i fokus.

Marjamäki syftade framför allt på två domslut. Dels ett bortdömt mål i första perioden när Jesse Joensuu ansågs ha stört målvakten, dels Henri Ikonens utvisning i andra perioden som ledde till att gästerna kvitterade.

– Man kan tycka vad man vill om deras domslut … När man frågar dem säger de att Moskva bestämmer. De kan inte fatta besluten själva. I praktiken var det två målgivande situationer, säger Marjamäki till Viasat.

Tjeckisk back debuterade

Matchen krängde hit och dit och var fartfylld och rätt underhållande.

Ledningen i matchen bollades mellan lagen. I tredje perioden satte Peter Regin 4–3 i powerplay, men svensken Magnus Pääjärvi Svensson såg till att det blev förlängning och straffar.

– Fyra gjorda mål borde räcka till seger. Dessutom satte vi ett par straffar, men närmare än en stolpträff i straffläggningen var vi inte, säger Marjamäki.

I Jokerits uppställning gjorde David Sklenicka sin debut. Den tjeckiske backen fick plus i kanten från Marjamäki.

I sin sista match före jul ställs Jokerit mot Dinamo Riga. Den matchen spelas på lördag i Helsingfors.

Ishockey, KHL:

Jokerit–Lokomotiv Jaroslavl 4–5 e. str. (2–1, 1–2, 1–1, 0–0, 0–1)

Diskussion om artikeln