Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Samtliga finländare på poäng då Florida slog Dallas – doldisen Acciari stal rampljuset med andra raka hattricket: ”Helt galet”

Från 2019
Florida firar mål.
Bildtext Florida firar mål.
Bild: Icon Sportswire / All Over Press

Två assist för Aleksander Barkov. En passningspoäng var för Miro Heiskanen, Roope Hintz och Esa Lindell. Men det var Noel Acciari som var namnet på allas läppar efter Floridas 7–4-seger över Dallas. Väldigt kul, säger kedjekamraten.

– Jag satte puckar på mål och bra saker hände, säger Noel Acciari för NHL.com efter matchen.

Strax innan hade Acciari, som den förra säsongen stod för sammanlagt sex mål, pangat in tre mål. I den andra matchen på raken.

Enligt ligans statistik är Acciari den första spelaren på 23 år att göra sina två första hattricks som NHL-spelare i två matcher på raken. Dessutom var hans hattrick mot Dallas (behövde endast 3.59) det snabbaste i Panthers någonsin.

– Det är helt galet. Väldigt kul för honom. Vår kedja klickar just nu, säger i sin tur Jonathan Huberdeau, som flyttats ner till andrakedjan med goda resultat.

Dallas ”var ett steg efter” – Kapanen också på passningshumör

Huberdeaus tidigare kedjekamrat Aleksander Barkov var också på hugget. Lagkaptenen passade fram Floridas två första mål i matchen och banade väg för en 7–1-ledning.

Esa Lindell, Miro Heiskanen och Roope Hintz noterades i sin tur för en assist var då Dallas ännu reducerade till 4–7.

– Vi var ett steg efter från start. De hade fått vila och vi visste att de kan göra mål. De har stor talang i sitt lag. Vi klarade inte av att hantera det i början, säger Stars-lotsen Rick Bowness.

En assist blev det också för Kasperi Kapanen, vars Toronto Maple Leafs bortaslog New York Rangers med 6–3. Kaapo Kakko noterades inte för poäng i matchen. Däremot var drafttvåan på isen under tre baklängesmål.

Kapanen passade fram William Nylanders första av två mål i dusten – svenskens första fullträff efter en sju matcher lång måltorka. Segern var Torontos tredje på raken.

Resultat:

Florida – Dallas 7–4
FLA Barkov 0+2, +1, 17:37
DAL Heiskanen 0+1, +1, 25:21
DAL Hintz 0+1, -1, 12:50
DAL Lindell 0+1, -2, 24:30

New Jersey – Washington 3–6
NJD Vatanen 0+0, -3, 21:21

NY Rangers – Toronto 3–6
NYR Kakko 0+0, -3, 15:16
TOR Kapanen 0+1, +2, 15:46

Edmonton – Pittsburgh 2–5
PIT Riikola 0+0, +1, 12:22