Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bekräftat: Eva Wahlström försvarar sin VM-titel i februari – motståndaren får fajta på hemmaplan

Från 2019
Eva Wahlström, gala 2017.
Bildtext Eva Wahlström.
Bild: All Over Press

Den 8 februari 2020 kommer Eva Wahlström att få försöka försvara sin VM-titel igen. Den här gången är det Terri Harper som står för motståndet – i brittiska Sheffield. Harper är hemma från området. Det betyder mycket för mig, säger hon.

Det har stått klart redan länge att det är just Harper som ska utmana Wahlström om VM-titel i superfjädervikt eller juniorlättvikt. Harper innehar redan IBO-förbundets VM-titel men är nu efter WBC-titeln, som Wahlström lade beslag på i april 2015.

Nu meddelar boxningsgalans arrangörer att fajten går av stapeln den 8 februari. Matchen äger rum i Sheffield – något av en hemmaplan för Harper.

– Att ha publiken på min sida kommer att betyda mycket för mig. Stämningen kommer att vara elektrisk. Jag vet att det kommer att sporra mig till framgång, säger Harper, hemma från Denaby Main nära Sheffield, i ett pressmeddelande.

– Jag vill vinna bältet inte bara för mig själv utan för publiken också, fortsätter hon.

"Vet att det finns boxare som skulle göra vad som helst för den här chansen"

Wahlström själv sade redan efter segern över Consolata Musanga för en knapp månad sedan att hon ser fram emot matchen.

– Harper är en ung, obesegrad och skicklig boxare, analyserade hon då.

Som proffs har Harper gått nio matcher och vunnit samtliga. Fem av segrarna har kommit med knock out. Wahlström har i sin tur förlorat två av sina totalt 26 duster som proffs.

– Jag ser verkligen fram emot att få fajtas om ett av de allra mest presigefyllda titlarna inom boxningen. Jag vet att det finns boxare som skulle göra vad som helst för att få den här chansen, säger Harper.

Diskussion om artikeln