Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerit får fira jul som ett vinnande lag – Marko Anttila på väg mot målrekord

Från 2019
Marko Anttila och Sami Lepistö firar ett mål
Bildtext Marko Anttila gjorde ett mål mot Dinamo Riga.
Bild: Emil Hansson / All Over Press

Jokerit gav fansen en tidig julklapp. När laget mötte Dinamo Riga på hemmaplan blev det full pott. Vi gjorde det som krävdes och var skarpa då det gällde, sa tränaren Lauri Marjamäki efter matchen.

Jokerit lyckades snabbt skaka av sig förlusten mot Lokomotiv Jaroslavl i torsdags. I dag knep laget sjätte segern på sju matcher i december då man besegrade Dinamo Riga med 5–3.

Grunden till segern lades på några glödheta minuter i första och sista perioden. Efter ett tidigt baklängesmål gjorde Jokerit tre mål på tre minuter i den första perioden.

Brian O´Neill, Marko Anttila och Sami Lepistö såg till att Jokerit ledde med 3–1 efter 10:40.

För Anttila var målet säsongens nionde och han är nu bara två fullträffar från sitt målrekord i KHL. Förra säsongen gjorde han elva mål i grundserien.

I sista perioden tändes gästernas hopp om poäng efter Lauris Darzins reducering men Jokerit dödade spänningen nästan omgående.

Först gjorde O´Neill 4–2 och några minuter senare prickade Henri Ikonen in 5–2. Dinamo Riga fick in en reducering i slutminuterna men sedan höll Antti Nemi tätt.

– Jag glad över att Antti fick en seger, han har haft det tufft. Vi började bra men i andra perioden kändes det mest som att vi väntade på julen. Vi gjorde det som krävdes och var skarpa då det gällde, säger tränaren Lauri Marjamäki till Viasat.

Jokerit går nu på en kort julpaus. Nästa match spelas annandag jul mot Lokomotiv Jaroslavl på bortaplan.

Resultat:

Jokerit – Dinamo Riga 5–3 (3–1, 0–0, 2–2)

Diskussion om artikeln