Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Att spela både den 26 och den 28 december är ett brott – det är absolut inte okej": Jürgen Klopp rasar över det årliga problemet kring jul

Från 2019
Jurgen Klopp.
Bildtext Jürgen Klopp är lättad över att de har två vilodagar men känner för de andra.
Bild: Neil Hall/EPA

Premier League-matcher står på programmet igen efter julpausen, traditionsenligt på annandag jul, Boxing Day. Nu rasar ändå Liverpool-coachen Jürgen Klopp över seriesystemet. Att spela på annandag jul är inget problem, men att utöver det spela en match till under två dygn senare, det är ett "brott" enligt Klopp.

– Ingen av oss har problem med att spela på Boxing Day, ingen. Men att spela både den 26 och den 28 december är ett brott – det är absolut inte okej. Och ändå är det så varje år.

Så sa Jürgen Klopp inför den traditionella Boxing Day-matchomgången under en presskonferens. Samtidigt menade han att Liverpool får dra en suck av lättnad eftersom de sedan spelar följande match först den 29 december.

– Det är som semester. Men jag förstår alla andra. Det borde inte ske.

– Det finns ingen orsak att ge lagen mindre än 48 timmars vila mellan två Premier League-matcher, säger Klopp enligt BBC.

Liverpool möter i dag Leicester på bortaplan och sedan spelar de en hemmamatch mot Wolverhampton den 29. Hela 14 lag spelar ändå match både den 26 och den 28 och Wolverhampton och Manchester City spelar den 27 och den 29.

Chelsea, Arsenal och Sheffield United är de lag som tillsammans med Liverpool får ha "semester" då de har två vilodagar mellan matcherna.

– Vi kan säga vad vi vill men ingen är egentligen intresserad. Det är samma sak varje år för de tränare som har det problemet.

– Kroppen behöver tillräckligt lång tid för att återhämta sig. Det är simpelt. Det är vetenskap. Men det ignoreras totalt.

Ett klipp på Klopps uttalanden kan också ses på Eurosport.

Premier League Boxing Day-matcher:

Tottenham – Brighton
Sheffield U – Watford
Aston Villa – Norwich
Everton – Burnley
Crystal P – West Ham
Bournemouth – Arsenal
Chelsea – Southampton
Man Utd – Newcastle
Leicester – Liverpool

Diskussion om artikeln