Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Teemu Pukkis Norwich fick inte in bollen i mål trots fina lägen – blev ny ligajumbo efter svidande förlust mot bottenkonkurrenten: "Vi hade några otroliga chanser"

Från 2019
Uppdaterad 26.12.2019 23:28.
Se höjdpunkterna från Aston Villa-Norwich! - Spela upp på Arenan

Teemu Pukkis Norwich hade gott om fina chanser att näta i det viktiga bottenmötet mot Aston Villa. Men varken finländaren eller någon av de andra Norwichspelarna lyckades överlista storspelande Tom Heaton – i stället avgjorde Aston Villa och förpassade Norwich till ligans jumboplats.

"Boxing day" bjuder på en nästintill full Premier League-omgång. Dagens match mellan Aston Villa och Norwich var livsviktig för de båda nedflyttningshotade serienykomlingarna.

Norwich låg tre poäng bakom Aston Villa inför matchen lagen emellan och "Canaries" fick gott om chanser att ta ifatt försprånget borta mot Birminghamlaget.

Bland annat avancerade Teemu Pukki in i straffområdet med bollen några gånger i den första halvleken, utan att få några särskilt farliga avslut till stånd.

Dessutom drog finländaren på sig ett gult kort i öppningshalvleken. Pukki jobbade hemåt då Aston Villa anföll och rev till slut ner Jack Grealish, med en varning som följd.

Hourihane straffade Norwich

Norwich lyckades hålla i taktpinnen i den första halvleken och i början av matchens andra halva. Men en storspelande Tom Heaton i Villa-målet stod i vägen för många bra lägen.

Och när gästerna inte tog vara på sina chanser kom kallduschen. Inbytte Conor Hourihane avlossade ett otagbart skott för Norwichmålvakten Tim Krul inifrån straffområdet.

Norwich jagade kvittering i slutet av matchen, men Heaton var med på noterna. Teemu Pukki var betydligt mer osynlig i den andra halvleken.

– Vi hade några otroliga chanser, men de försvarade sig också bra. Jag tror att Tim (Krul, Norwichs målvakt, red. anm.) behövde göra en ordentlig räddning, sade Norwichs Sam Byram till Amazon enligt BBC efter matchen.

I och med att Watford fick med sig en poäng efter 1–1 borta mot Sheffield United är Norwich ny ligajumbo. Laget har för tillfället sju poäng upp till West Ham, som är det första laget på trygg mark.

Aston Villa firar mål.
Bildtext Conor Hourihanes mål räckte till Aston Villas seger.
Bild: imago images/Focus Images/ All Over Press

Två finländska mål

Engelska "Boxing day" bjöd ändå på två mål av finländare. Barnsleys Aapo Halme svarade för en viktig kvittering för bottenlaget i mötet med West Bromwich.

Utan mittbackens kvittering i matchminut 90 skulle Barnsley ha blivit ny jumbo i Championship. Målet var Halmes tredje för säsongen.

Aapo Halme firar mål.
Bildtext Aapo Halme svarade för ett viktigt mål mot WBA.
Bild: /All Over Press

I League One svarade Marcus Forss fortsätter Marcus Forss fina målform. Wimbledonanfallaren överlistade Bristol Roves finländska burväktare Anssi Jaakkola i form av lagets 1–1-kvittering.

Wimbledon vann till slut med 2–1. Brentfordlånet Forss har gjort elva mål denna säsong.

Spurs vände och vann

Tottenhamcoachen Jose Mourinho avslöjade i Amazons intervju före dagens tidiga match mot Brighton att hans julledighet kantats av sorg, då hans hund gick bort på juldagen.

– Min hund dog, och min hund var en del av min familj, så det här är väldigt tungt. Men vi måste gå vidare, sade Mourinho inför matchen.

Tottenham fixade ändå tillbaka ett leende på ”Mous” läppar. Gästande Brighton ledde med 1–0 efter den första halvleken, men Spurs lyckades vända matchen.

Först tryckte Harry Kane in en retur och efter drygt 70 minuter avgjorde Dele Alli med en hög boll över Mathew Ryan.

– Jag är väldigt nöjd med vår andra halvlek. Jag säger inte att spelarna gjorde fel (i första), men vi ändrade på saker och det gjorde skillnaden, konstaterade Mourinho efteråt enligt AFP.

Resultat:

Tottenham – Brighton 2–1 (0–1)
Aston Villa – Norwich 1–0 (0–0)
Crystal P – West Ham 2–1 (0–0)
Everton – Burnley 1–0 (0–0)
Chelsea – Southampton 0–2 (0–1)
Bournemouth – Arsenal 1–1 (1–0)
Sheffield U – Watford 1–1 (1–1)
Man Utd – Newcastle 4–1 (3–1)
Leicester – Liverpool 22:00

Diskussion om artikeln