Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Storseger inför storpublik i Borgå för Akilles: ”Seger i cupfinalen skulle sitta bra om en vecka”

Från 2019
Gröna rökpatroner ryker vid Akilles match i Borgå.
Bildtext Den traditionella bandymatchen på annandag jul lockade igen gått med publik i Borgå. Arkivbild.
Bild: Leo Gammals

Borgå Akilles ligger tvåa i tabellen när en tredjedel av bandysäsongen är spelad. På annandag jul hejade 800 bandyvänner fram Borgålaget till en 8-1 seger över Narukerä.

Till matchens värdefullaste spelare valdes Matti Vainio som satte in två mål och passade till ett. Akilles nyförvärv och målspruta, den ryska spelaren Denis Sadakov, nätade tre gånger mot Björneborgslaget.

Segern var en skön revansch för Akilles som tidigare under säsongen hade förlorat mot Narukerä med 1-5 på bortaplan.

Den traditionella matchen på annandag jul drog åter bra med publik till konstisbanan. Niklas Skog, vice ordförande för Akilles bandysektion, uppskattar publikmängden till omkring 800 personer.

- Stämningen under matchen var bra med Trömpperit i spetsen, säger han. Hejarklacken är uppskattad i hela Bandyfinland och betyder mycket för hur laget tänder till.

Vilda bandyanhängare hejar.
Bildtext Trömpperit i full fart under bandyfinalen 2017 mot Veiterä. Akilles fick då silver.
Bild: Yle/Mikael Kokkola

Redan i morgon, lördag, gäller det för supportrarna och Akilles bandylag att åter hitta den rätta växeln. Då handlar det om serietabellsfinal mot Villmanstrandlaget Veiterä.

Veiterä är det lag som kanske mest har ställt till med besvikelser för Akilles under de senaste åren.

- Vi har ännu inte spelat mot Veiterä den här säsongen. De har två nya ryska spelare och också en ny tränare och anses nog vara favoriter för ligaguldet, säger Niklas Skog.

Buss för fansen till Villmanstrand

I våras förlorade Veiterä bandyligafinalen mot Jyväskylälaget JPS.

Matchen i Borgå på lördag är också något av en generalrepetition inför cupfinalen, en vecka senare. De två lagen möts då på nytt, den här gången i Villmanstrand.

- Seger i cupfinalen skulle sitta bra om en vecka. Det är en match vi vill vinna. Vi kommer att ordna busstransport till den matchen för våra anhängare.

Diskussion om artikeln