Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Malkin axlar ett stort ansvar i Crosbys frånvaro – förlängde poängsviten till nio matcher

Från 2019
Uppdaterad 31.12.2019 08:10.
Jevgenij Malkin firar med sina lagkompisar på bänken
Bildtext Jevgenij Malkin valdes till matchens lirare mot Ottawa.
Bild: Jeanine Leech/Icon Sportswire

Jevgenij Malkin var tungan på vågen när Pittsburgh Penguins besegrade Ottawa Senators. Ryssen stod för 2+1 och spelade mest av Pittsburghs anfallare. Jag känner mig fräsch och vill spela mycket, säger han efter matchen.

Pittsburghs lagkapten Sidney Crosby är borta på obestämd tid på grund av en skada. Centern har inte spelat i NHL sedan den 9 november.

Trots Crosbys frånvaro går Pittsburgh starkt just nu. Under natten till tisdag satte man punkt för december och 2019 med att ta tionde segern på tolv matcher. Pittsburgh besegrade Ottawa med 5–2.

Mot Ottawa var det Jevgenij Malkin som blev matchvinnare. Malkin gjorde 1–0 efter 27 sekunder och satte 3–1 i den andra perioden.

Malkin spelade också fram till Jake Guentzels 5–2 i sista perioden. Malkin har nu gjort poäng i nio raka matcher och sedan Crosbys skada har det blivit 32 poäng på 20 matcher.

– Jag känner mig fräsch och vill spela mycket. Jag vill spela alla matcher, säger Crosby efter matchen på klubbens webbplats.

Det var inte enbart glada miner hos Pittsburgh efter segern. Jake Guentzel skadade sig efter sitt mål i sista perioden.

– Det såg inte bra ut men jag hoppas att han inte blir borta länge. Vi har en del skador och om Jake inte kan spela i nästa match måste jag kliva fram och vara bättre, säger Malkin.

Juuso Riikola hade plockat poäng i två raka matcher inför nattens drabbning men nu fick han lämna isen utan pinnar. Riikola spelade drygt 16 minuter i matchen och hade tre skott på mål.

Resultat:

Pittsburgh – Ottawa 5–2
PIT: Riikola 0+0, -1, 16:11

Diskussion om artikeln