Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ny skadesmäll för Pittsburgh – poängkungen missar resten av grundserien

Från 2020
Jake Guentzel grimaserar illa och lämnar isen
Bildtext Jake Guentzel skadade sig i matchen mot Ottawa.
Bild: Jeanine Leech/Icon Sportswire

Det blir tätare i sjukstugan för Pittsburgh Penguins. Den senaste i raden av skadade spelare är Jake Guentzel som kommer att bli borta i upp till sex månader. Guentzel opererades på nyårsafton.

Sidney Crosby, Nick Bjugstad, Justin Schultz och Brian Dumoulin är några spelare som saknas ur Pittsburghs trupp just nu på grund av skador. I samband med matchen mot Ottawa råkade laget ut för en ny smäll.

Jake Guentzel som gjort 43 poäng den här säsongen skadade en axel i samband med sitt mål i den tredje perioden. Nu meddelar Pittsburgh att Guentzel har opererats och att han tvingas i vila i fyra till sex månader.

Det betyder att han med säkerhet missar resten av grundserien men även hela säsongen är i fara. Guentzel har inte missat en match sedan han flyttades upp från AHL i mitten av säsongen 2016–17.

– Hans insatser talar för sig själva. Han har varit en av våra bättre spelare en lång tid. Det kommer inte bli lätt att ersätta honom, säger tränaren Mike Sullivan på klubbens webbplats.

Det finns ändå ljus i slutet av tunneln för Pittsburgh. Sidney Crosby börjar snart vara kvitt sina ljumskproblem och under nyårsaftonen gjorde han en lättare träning med laget.

– Rehabiliteringen går bra, det tar bara lite tid. Varje vecka kan jag börja göra mer och det är positivt, säger Crosby.

När Crosby kan vara redo att spela igen är fortfarande oklart.

Pittsburgh är trea i Metropolitan-divisionen och lagets säsong fortsätter under natten till fredag då man möter San José Sharks.

Diskussion om artikeln