Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Jag hoppas det inte är alltför illa med Pukki": Daniel Farke osäker på Pukkis form – byttes ut på grund av känningar i baklåret

Från 2020
Daniel Farke och Teemu Pukki.
Bildtext Daniel Farke tog ut Pukki efter att anfallaren hade känningar i baklåret.
Bild: imago sport/All Over Press

Det blev inget Pukki-party i går då Norwich tappade poäng mot Crystal Palace och nu är chefstränaren Daniel Farke osäker på huruvida lagets största målskytt är i skick eller inte. Pukki blev utbytt efter dryga 80 minuter och senare avslöjade Farke att det handlade om känningar i baklåret. Huruvida det är fråga om något allvarligt eller inte är fortfarande okänt.

Norwich åkte på poängförlust i går då de kryssade mot Crystal Palace efter sen kvittering. För Teemu Pukki tog matchen slut på hälft efter skadekänningar och nu väntar man och ser vad som står på tok.

– Jag hoppas det inte är alltför illa med Pukki. Vi måste vänta på läkarnas och fysioterapeuternas bedömning men nu är det för tidigt att avgöra, kommenterade Farke på klubbens webbplats.

Norwich spelar på lördagen mot Preston i FA-cupen. Efter krysset i går håller Norwich ett stadigt tag om jumboplatsen i Premier League. Något som fått Farke och adepterna att sikta in sig på att ta sig långt i FA-cupen där man nu spelar i den tredje omgången.

Skadeläget och spelarnas ork påverkar ändå läget och Farke antydde att de tar det säkra före det osäkra när det kommer till Pukki.

– Vi vill gå vidare i FA-cupen men vi har spelat fyra matcher på tio dagar. Det är mycket för många spelare. Jag var tvungen att byta ut Teemu Pukki i går eftersom han hade känningar i baklåret. Vi kommer alltså inte att ta några risker i cupen.

– Vi behöver ett mirakel för att stanna i Premier League, så vi kommer rotera på laget lite. Vi vill ändå ta oss vidare så vi kommer ha en stark startelva.

Norwich har nu knipit enbart 14 poäng på 21 matcher i Premier League. Dessutom ökade poängskillnaden till nästjumbon Watford i går till fem poäng. 17 matcher återstår av säsongen.

Diskussion om artikeln