Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Viktiga bonussekunder i potten i Tour de Ski – sex finländare klarade kvalet

Från 2020
Uppdaterad 04.01.2020 13:03.
Programmet är inte längre tillgängligt

Kampen om tätpositionerna är stenhård då två deltävlingar återstår av Tour de Ski. Dagens klassiska sprint kan bli mycket avgörande i kampen om segern i och med att massvis med bonussekunder står på spel. Sex av sju finländare var bland de 30 främsta i kvalet och deltar därmed i finalpasset som inleds klockan 12.25.

Anne Kyllönen var bästa finländare i kvalet. Hon var femte snabbast. Kerttu Niskanen klarade också kvalet galant då hon placerade sig på 14:e plats. Vilma Nissinen kommer att ta sina första världscuppoäng för säsongen – Nissinen var 24:a i kvalet.

Sammandraget på damsidan är överraskande läsning. Therese Johaug har bara 19 sekunder till godo på Ingvild Flugstad Östberg. De sex främsta ligger inom en minut från varandra. Hela toppsextetten avancerade från kvalet till finalspasset.

Kerttu Niskanen ligger på 13:e och Anne Kyllönen på 17:e plats i sammandraget.

Gedigen insats av Finlands herrar

På herrsidan är det ett trekejsarslag om segern. Alexander Bolsjunov, Johannes Hösflot Kläbo och Sergej Ustjugov är inom 21 sekunder från varandra.

Kläbo var förbluffande vass i kvalet. Norrmannen var sex sekunder snabbare än tvåan Federico Pellegrino.

De finländska herråkarna visade sig också på styva linan. Varken Iivo Niskanen eller Perttu Hyvärinen är sprintspecialister men de avancerade med marginal. Niskanen var 17:e och Hyvärinen 24:e snabbast.

Lauri Lepistö var snabbaste finländare med en elfte plats. Lepistö kommer därmed att ta sina första världscuppoäng i vinter.

Lari Lehtonen var den enda blåvita åkaren som fick respass i och med kvalet. Lehtonen placerade sig på 41:a plats.

Programmet är inte längre tillgängligt