Hoppa till huvudinnehåll

Sport

FC Inter förstärker laget med juniorlandslagsman – Martti Haukioja flyttar till barndomens hemstad

Från 2020
Martti Haukioja kastar ett inkast
Bildtext Martti Haukioja spelade 17 matcher för VPS senaste säsong.
Bild: All Over Press

Martti Haukioja fortsätter sin ligakarriär hos silverlaget FC Inter. Den 20-årige backen har tecknat ett kontrakt av modellen 1+1 år. Det var ett lätt beslut, säger han på klubbens webbplats.

Förra säsongen spelade Martti Haukioja 17 matcher för VPS när Vasalaget föll ur ligan. Haukioja kommer inte att följa med laget till division 1 utan i stället fortsätter karriären på högsta nivå.

Haukioja kommer i fortsättningen att spela för FC Inter meddelar klubben på sin webbplats. Haukioja åkte på en vristskada under hösten och FC Inter räknar med att han ska vara i spelskick i februari.

– Det var ett lätt beslut att komma till FC Inter. Först kommer jag att fokusera på rehabiliteringen och sedan börjar jag blicka mot nya mål, säger Haukioja som inte är helt obekant med Åbo.

– Som barn bodde jag fyra år i Åbo och jag ville börja spela fotboll här redan då. Nu får jag äntligen spela i Åbo, säger han.

Konkurrerar med Engström om spelpositionen

Haukioja har erfarenhet från flera juniorlandslag och har även tillhört den italienska klubben Chievos ungdomsakademi. Haukioja har tidigare också spelat ligamatcher för Ilves.

– Martti är en lovande spelare som har enorm utvecklingspotential. Han är en mångsidig och fysiskt stark spelare som passar både som wing- och ytterback, säger Inters tränare José Riveiro.

Tidigare under hösten plockade FC Inter in Jesper Engström från VPS som också spelar på samma position.

FC Inter har i nuläget kontrakt med tretton spelare för nästa säsong. I dag börjar laget träna igen efter julpausen.

– Kontrakten tar alltid lite tid. Det skulle vara lätt att skriva tio kontrakt per vecka men vi vill göra tio rätta val. Vi håller ögonen öppna efter spelare men vill inte stressa, säger Riveiro.

Diskussion om artikeln