Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Norges Iniesta" blev superflopp i HJK-tröjan – nu lämnar Harmeet Singh klubben med ett år kvar på kontraktet

Från 2020
Uppdaterad 09.01.2020 14:53.
Harmeet Singh går.
Bildtext Harmeet Singh.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Han väntades vara en stjärnspelare i fjolårets HJK, men Harmeet Singh blev minst sagt en besvikelse i fotbollsligan. En så pass stor besvikelse att "Norges Iniesta" nu lämnar klubben med ett år kvar på kontraktet.

När den norska mittäfltaren Harmeet Singh värvades till HJK i mars i fjol presenterades han som "Norges Iniesta" och som "en spelare som ännu i december spelade i Europa League och nu är redo att erövra Europa med HJK".

Den nu 29-åriga norrmannen hade tidigare spelat förutom i hemlandet också i bland annat Sverige, Danmark, Nederländerna och Polen och dessutom spelat i landslaget.

Singh, med smeknamnet Norges Iniesta, var år 2010 som tonåring med i den spanska fotbollstidningen Don Balóns lista över världens 100 mest begåvade spelare.

Förväntningarna var med andra ord högt ställda på mittfältaren, som kritade på ett tvåårigt kontrakt.

Men sejouren i HJK blev ett praktfiasko för norrmannen. Singh gjorde totalt elva framträdanden för "Klubi", varav åtta från start.

Singh hamnade i frysboxen i HJK och hamnade till och med på träningar med reservlaget Klubi 04. I fotbollsligans övre slutserie gjorde Singh endast ett framträdande i HJK-tröjan.

Med hälften kvar av kontraktet är Singhs tid i klubben slut. På HJK:s webbplats skriver man att kontraktet med Singh avslutats i "gott samförstånd".